Dobitniki priznanj 2019

Na natečaj za priznanje, se je prijavilo kar 25 podjetij. Ta podatek potrjuje dejstvo, da raste zavest o starejših zaposlenih kot viru znanja in izkušenj, pripravljenost na prihajajoče demografske trende ter sama prepoznavnost in vrednost priznanja SPP – Z leti še vedno zavzeti.  Natečaj s priznanjem je ena od aktivnosti projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI) s katero spodbujamo podjetja, da pokažejo skrb tudi za svoje starejše delavce.


Kljub odpovedi zaključnega dogodka v okviru projekta Zlate niti zaradi širjenja virusa COVID-19, so bila podjetja še vedno prejela priznanja za svoje delo in bila predstavljena v posebnem snopiču priloge Zaposlitve in kariera.


Posebna priznanja za leto 2019 so prejela Unior d.d. v kategoriji velikih podjetij, Dobrovita d.o.o. v kategoriji srednjih podjetij in Labena d.o.o. v kategoriji majhnih podjetij.
Dobra organizacijska klima, pozitivno vrednotenje in motiviranje starejših zaposlenih, strategije za ravnanje s starejšimi zaposlenimi, razvojni načrti, kjer so starejši v podjetji vir konkurenčne prednosti, to je le del vizij prejemnikov letošnjih priznanj. Vsa tri podjetja so se še posebej izkazala pri skrbi za osebno rast in razvoj starejših zaposlenih ter pri vsebinskem in številčnem naboru ukrepov, ki jih izvajajo za starejše zaposlene.


Preostali prejemniki priznanj pa so podjetja: Danfoss Trata, Društvo CTRP Maribor, Gorenje Orodjarna, Imperial Brands – 3dva, Imperial Brands – Tobačna Grosist, Imperial Brands – Tobačna Ljubljana, Intereuropa, Kens, Kamp Koren Kobarid, Kovinarstvo Bučar, Kronoterm, Lunos, Mikrocop, Prevc, saloni pohištva, Radio Sora, Trgotur, Varis Lendava, Založba Rokus Klett, Zaposlitveni center Avantus, Zeus, davki in računovodstvo.


Tudi ta podjetja so primer uspešnega, učinkovitega in ustvarjalnega razvoja organizacije in razumevanja, kako dragoceno je, da so ljudje Z leti še vedno zavzeti.


Več o Zlati niti in prejemnikih priznanj si lahko preberete tukaj.

 

Projekt ASI in natečaj SPP sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani