Dogodki ASI / 28 Sep 2021

8. oktober 2021 - Kako ujeti ravnotežje v času sprememb?

Vabimo vas na odlično spletno delavnico - Kako ujeti ravnotežje v času sprememb?, ki jo pripravljamo v sklopu projekta ASI - Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile in bo izvedena v nizu delavnic konference MojeHRDelo. Delavnico bosta izvedli Zinka Kosec in Magdalena Fabčič.

KDAJ 8. oktober 2021 med 9. in 14.30 uro

KJE: platforma Zoom

O DELAVNICI

  • 1. del delavnice: Work-Life balance & Digital detox, Zinka Kosec

Na delavnici bodo v prvem delu predstavljeni trendi vedenja zaposlenih v času Covid-19, ko se je veliko dela preselilo domov in so postale elektronske naprave naš nenehni spremljevalec. Posebej se bomo posvetili pregledu vpliva tega pojava na starejše zaposlene. Osvetlili bomo prednosti, ki jih takšno delo prinese in pogledali možnosti, da slabosti omilimo, zmanjšamo ali eliminiramo.
V nadaljevanju bo vsak posameznik to naredil za sebe in pripravil lasten akcijski načrt dela (od doma) za v prihodnje.
Z delavnico želimo doseči, da se zaposleni zavedajo kako jim lahko elektronske naprave kradejo čas, brez da se tega sploh zavedajo. Opozorili bomo tudi na ostale pasti medmrežja, ki jih včasih starejši zaposleni zaradi manj osvojenih veščin od mlajših ne zaznajo. Namen delavnice prepoznavamo v zaznavanju porušenega ravnovesja med delom in zasebnim življenjem posameznika, kot tudi pri njegovih družinskih članih in sodelavcih z namenom, da bi jih lahko prijazno usmeril v bolj zdrav odnos do dela in življenja.

  • 2. del delavnice: Naj menopavza v službi ne bo več tabu, Magdalena Fabčič

Kaj imata menopavza in služba skupnega? Za ženske, ki menopavzne spremembe doživljajo, marsikaj. Posledično pa tudi za njihove sodelavce in delodajalce. Na srečo gre večina žensk skozi to obdobje brez večjih težav. Vsaj četrtini pa lahko pošteno zagreni življenje. Takrat postane izziv tudi na delovnem mestu, saj vpliva na njihovo uspešnost in odnose v kolektivu.
Izkušnje kažejo, da ta vpliv lahko obvladujemo, zato naj proaktiven pristop k menopavzi na delovnem mestu postane del kadrovske strategije!
Pridružite se nam na brezplačni virtualni delavnici, na kateri bomo raziskali, kaj morajo organizacije vedeti in kaj lahko storijo, da podprejo svoje zaposlene skozi obdobje menopavznih sprememb.
V živem, interaktivnem srečanju, bomo odgovorili na naslednja vprašanja:

  • Zakaj je menopavza na delovnem mestu tako pomembna?
  • Katere težave najbolj vplivajo na delovno uspešnost žensk?
  • Kaj to pomeni za nadrejene in organizacije?
  • Kaj lahko stori delodajalec?
  • Zakaj se podpora splača?


Druženje bo polno praktičnih nasvetov in izmenjave izkušenj, kako lahko zavedanje o menopavzi pomaga zaposlenim in delodajalcem.

Delavnica je namenjena kadrovskim strokovnjakom oziroma tistim, ki so v podjetjih odgovorni za zdravje svojih sodelavcev in vsem ostalim, ki se hočejo opolnomočiti na tem področju.

Delavnica je prvenstveno namenjena udeležencem iz vzhodne regije (KRVS– kohezijska regija Vzhodna Slovenija), vendar vsi so dobrodošli. Udeleženci iz vzhodne regije bodo v primeru prevelikega števila prijav imeli prednost.

PRIJAVA NA DELAVNICO

Več informacij in prijavnice na ostale delavnice v sklopu spletnih delavnic konference MojeHRDelo najdete tukaj. Potekale bodo od 4. do 8. oktobra 2021.

Delavnico sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.


Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani