Employed / Employers / Events / 27 Jan 2021

16. in 17. februar 2021 - Do uspeha iz strasti

V sklopu Kompetentne Slovenije vas vabimo na e-usposabljanje »Do uspeha iz strasti. Uspešni pristopi in tehnike napredovanja iz vrhunskega športa v vsako podjetje« s slovenskim olimpijcem Andrejem Miklavcem.

KDAJ: obvezna prisotnost na obeh terminih!

  • 16. februar 2021 ob 10.00 do 11.45 ure (1. dan)
  • 17. februar 2021 ob 10.00 do 11.45 ure (2. dan)

KJE: zoom - povezavo boste prejeli na vaš e-naslov najkasneje dan pred posameznim e-usposabljanjem

VSEBINA:

E-usposabljanje traja dva dni in je razdeljeno na dva sklopa.

  • Prvi sklop - Moč odločitev (Kako priti do pravih odločitev v vsakem trenutku)

Vsi se zavedamo pomena odločitev. Nekatere so lahke, nekatere težke, a dejstvo je, da vse vplivajo na naše delovanje. Odločitve imajo za posledico tudi odgovornost, ki pa se jo tako radi izogibamo. Da bi razumeli, na podlagi česa tako mi kot drugi sprejemamo(jo) odločitve in kako lahko le te usmerjamo in nadziramo, je ta program ravno za vas. Spoznajte razliko med treningom in učenjem.

Največja iluzija, ki jo imamo ljudje v življenju je, da pričnemo verjeti, da nam za uspeh primanjkuje ustreznih pogojev. Nimam dovolj denarja. Nimam dovolj časa. Nimam pravih ljudi. Četudi se prepreke včasih zdijo prevelike in ste 100 % fokusirani, boste zagotovo našli način in pot. Imeti morate dovolj odločnosti, fleksibilnosti in kreativnosti. Resnica je, da pogoji nikoli niso pravi problem. Problem je pomanjkanje ustvarjanja pogojev. Resnični pogoj so vaša čustva! Čustva nam omogočajo ustvariti pogoje, ki jih potrebujemo. Naše misli potrebujejo gorivo. Delujejo povsem drugače, če nekaj počnemo s strastjo, kot pa če smo zdolgočaseni, jezni, zafrustrirani. Naše misli delujejo povsem drugače, če se počutimo veseli, nestrpni, polni entuziazma, inspirirani s tem, kar želimo doseči.

Vsebina:

  1. Spoznaj analogijo sprejemanja odločitev.
  2. Kako ustvariti okoliščine za ustvarjanje iskrenosti?
  3. Zakaj je zaupanje ključno za uvajanje sprememb in hitro učenje?
  4. Kdaj lahko zaupaš sebi in kdaj drugim?
  5. Problem ni nič drugega kot vprašanje, na katerega nimate odgovora. Kako učinkovito pristopiti k reševanju problemov?


  • Drugi sklop - Kako spoznati individualnega ali timskega igralca in zakaj je uspeh vedno odvisen od celotne ekipe

Šport se loči na individualni in ekipni šport. Kaj pa v podjetništvu? Kje so meje med individualnostjo in kolektivnostjo? Resnica je, da je vsak posameznik s svojimi sposobnostmi individualen, ampak uspeh je vedno plod ekipnega dela.

Vsebina:

1. Identiteta posameznika, identiteta kolektiva

2. Vsi razumemo šport, a malo jih razume “trening efekt”

3. Katere lastnosti in kvalitete mora imeti dober team? Je res talent največ?

4. Zakaj je za uspešno kariero pomembno razumeti cilj in ne samo proces

Program je interaktiven in v veliki meri vključuje sodelujoče in jim ponuja ustrezna orodja ter primere.

Vsebina je primerna za vse profile udeležencev, za vodje, managerje, podjetnike, zaposlene.

PRIJAVA


O IZVAJALCU:


Andrej Miklavc, nekdanji vrhunski smučar, zmagovalec tekme v Svetovnem pokalu, trikratni olimpijec, mednarodni podjetnik. Andrej je po koncu dolge in uspešne športne poti ter študiju ekonomije, svojo kariero nadaljeval kot strokovni so-komentator na nacionalni TV, poslovni in podjetniški svetovalec, direktor marketinga in prodaje mobilnega operaterja in predstavnik največjega telekomunikacijskega podjetja na svetu, s sedežem v ZDA. V ZDA je bil povabljen v svetovalno in predavateljsko okolje, kjer je svoje športne in poslovne izkušnje prenašal v podjetja, organizacije in izobraževalne inštitucije. Je avtor dveh knjig: Šepetalec športnim otrokom – Zakaj imajo otroci radi šport in kako jih starši pri tem podpiramo (prevedena v štiri jezike) in Do uspeha iz strasti - Učinkovito usmerjanje vaših misli k uspehu in veliko več o vašem življenju. Je tudi ustanovitelj konzorcija Winter Sport Expert Group in vabljeni predavatelj na univerzah po Kitajski, Evropi in Kanadi. Veliko časa preživi v Sloveniji in v tujini, kjer je reden gost korporativnih in mednarodnih dogodkov, kot tudi organizator in voditelj High Performance programov. Njegov življenjski moto je: »Uspeh pomeni pot, na kateri se razvijaš, napreduješ in doprinašaš ostalim.«

Napovednik prihajajočih delavnic Kompetentne Slovenije si lahko ogledate tukaj.

Delavnico sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Contacts

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

All contacts
Na vrh strani