High school students / Students / Educational establishments / Events / 14 Feb 2022

16. marec 2022: Predstavitev štipendij

Zaradi izjemnega zanimanja na voljo dodatni termini spletne predstavitve štipendij.

Pridružite se nam na spletni predstavitvi štipendij, kjer boste iz prve roke dobili vse informacije o štipendijah, ki jih dodeljuje sklad, to so Zoisova štipendija, štipendije za deficitarne poklice, štipendije Ad futura za mednarodno mobilnost, štipendija za Slovence v zamejstvu in po svetu. Povedali vam bomo, kje najdete informacije o štipendijah drugih ustanov in kje iskati razpise za kadrovske štipendije.

Termina 16. 2. in 3. 2. sta bila že izvedena.

KDAJ:

  • v četrtek, 10. 3. 2022, ob 17.00 (PRIJAVE ZAPOLNJENE)
  • v sredo, 9. 3. 2022, ob 16.30 (PRIJAVE ZAPOLNJENE)
  • v sredo, 16. 3. 2022, ob 16.30 (PRIJAVE ZAPOLNJENE)

KJE: prek spleta

PRIJAVA: Obvezna je predhodna prijava na dogodek: https://www.1ka.si/a/6b9bb525. Povezavo do dogodka vam bomo na naveden elektronski naslov poslali najkasneje dve uri pred dogodkom.

Vsebina:

  • Zoisova štipendija: je namenjena dijakom, študentom in udeležencem izobraževanja odraslih kot spodbuda za doseganje izjemnih dosežkov in s tem ustvarjanje dodane vrednosti na področju znanja, raziskovanja, razvojne dejavnosti in umetnosti.
  • Štipendije za deficitarne poklice: namenjene spodbujanju mladih za vpis v izobraževalne programe za poklice, za katere je na trgu zaznati razkorak med trenutnim in prihodnjim številom razpoložljivih kadrov in predvideno ponudbo delovnih mest. Namenjene so dijakom, ki so prvič vpisani v katerega od izobraževalnih programov za deficitarne poklice, štipendijo pa lahko pridobijo za celotno obdobje trajanja izobraževalnega programa.
  • Štipendije Ad futura so namenjene izboljšanju strokovne usposobljenosti, zagotovitvi kadrov za razvoj in inovacije na različnih znanstvenih področjih ter prenosu znanja in dobrih praks, da se izboljša konkurenčnost slovenskega gospodarstva.
  • Štipendije za Slovence v zamejstvu in po svetu so namenjene pripadnikom avtohtone slovenske narodne skupnosti v sosednjih državah in potomcem slovenskih izseljencev za študij na višješolskem ali visokošolskem izobraževanju 1. ali 2. stopnje v RS.
  • Izmenjevalnica: aplikacija, ki je mladim v pomoč pri iskanju kadrovske štipendije.
  • Štipendije drugih ustanov: kje dobim informacije?

Vljudno vabljeni!

Contacts

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

All contacts
Na vrh strani