Employed / Employers / Events / 28 Jan 2022

17. in 24. februar 2022 - Priprava video govora

Statistika govori v prid video vsebinam. Kar ¾ vseh milenijcev dnevno gleda video vsebine. Video vsebine so preplavile svet in že davno je to postala nova realnost, ki jo je potrebno upoštevati. Če si želimo prisotnosti na spletu, je tako hitro potrebno, da osvojimo video veščine. Izkoristite priložnost v sklopu Kompetentne Slovenije in se udeležite e-delavnice »Priprava video govora«, ki jo bo izvedla Nina Dušić Hren.

KDAJ: 17. in 24. februar 2022, od 9.00 do 13.30 ure (z vmesnim odmorom). Obvezna 100 % prisotnost na obeh terminih!

KJE: delavnica bo potekala preko spleta - povezavo boste prejeli na vaš e-naslov nekaj dni pred delavnico

VSEBINA DELAVNICE:

Cilj delavnice je pridobiti veščine, ki jih posamezniki potrebujemo, da skreiramo svojo vsebino za video posnetek (od detajlov glede postavitve kamere, do vsebin­skega dela in strukture).

1. DAN

1. Osnovni pregled - Kakšne tipe video posnetkov poznamo? (frontalno, izseki s klipi, webinarji, intervjuji ...) Kaj vse je mogoče posneti? Kaj je namen snemanja? (prodaja, informiranje ... Kaj si želimo?) Pogledali si bomo primere učinkovitih nastopov in načinov snemanja. Ko enkrat izberemo, kaj si želimo doseči, gremo lahko naprej na organizacijo in vsebino.

2. Organizacija - Kaj vse potrebujem za snemanje? Pogovarjali se bomo o primernem ozadju, svetlobi in zvoku, saj so te dejavniki predpogoj za učinkovito predajanje vsebine. Na delavnici bodo tudi omenjeni primerni programi za urejanje vsebin. Pogledali si bomo, kako lahko posnetek obdelamo sami.

3. Vsebina – kaj je pomembno, ko pripravljam vsebino? Kako naj povem avtentično brez branja? Kako naj jo strukturiram? Kako naj povedano začinim, da bom zanimiv? Kako naj si zastavim uvod, da pritegnem poslušalce in česa ne smem pozabiti v zaključku?

2. DAN

Pregledali bomo kratke video vsebine (do 3 min), ki jih boste udeleženci pripravili v vmesnem času. Vsak video posnetek bomo analizirali in pogledali ter diskutirali:

  • Kaj je bilo dobro, vrhunsko?
  • Kaj bi lahko storil drugače, boljše?
  • Kako smo se ob gledanju počutili?
  • Kaj je avtor v nas sprožil – bi kupili produkt, bi šli na spletno stran – če ne, kaj bi bilo potrebno, da bi nas zainteresiral?

Podali bomo tudi ideje, ki bi bile primerne za vsak posamezen primer. Ne samo na svojem primeru, ogromno se bomo naučili ravno z opazovanjem ostalih, saj bi se o detajlih drugače težko pogovarjali. Vsaka oseba je namreč specifična in ima drugačne dele, ki jih je potrebno prilagoditi. S praktičnim delom bomo zaokrožili in nadgradili znanje, ki smo ga prejeli na prvem delu delavnice.

KAJ POTREBUJETE:

Za praktično izvedbo delavnice potrebujete računalnik z dostopom do Zoom in pametni telefon/fotoaparat/kamero/tablični računalnik s katerim boste posneli lastni video posnetek.

PRIJAVA

Delavnice se lahko udeleži le 1 oseba iz istega podjetja!

POMEMBNO: Za udeležbo na delavnici obvezna uporaba mikrofona in kamere, zato vas naprošamo, da predhodno preverite delovanje vašega mikrofona/zvočnika in kamere. Med prvim in drugim terminov delavnice boste posneli lastni video posnetek, zato je obvezna 100 % prisotnost na obeh terminih!

O IZVAJALKI:

Nina Dušić Hren je univ. dipl. psihologinja, certificirana NLP praktikantka, podjetnica in trenerka mehkih veščin. Pridobila je tudi mednarodno priznanje kluba Toastmasters za kompetentno govorko in vodjo. Za TEDxLjubljana je pripravljala govornike na nastope in povezovala dogodek TEDxVelenje. V imenu znamke Dober stik že 7. leto dnevno izvaja programe nastopanja, prodaje, izobraževanja o tem, kako voditi delavnice, delavnice komunikacije ter individualno svetuje. Rada optimizira interna izobraževanja ter posameznike pripravlja za nastope na konferencah, predavanjih in sestankih. Skrbi tudi za razvoj novih programov, prodajo in se neprestano izobražuje. V mednarodnem podjetju GROW je tudi konzultantka in trenira prodajo in vodenje.

NAPOVEDNIK OSTALIH DELAVNIC

Delavnico sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Contacts

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

All contacts
Na vrh strani