Employed / Employers / Events / 03 Jan 2022

18. januar 2022 – KOC HR šola: Najbolj pogoste oblike zaposlitve in zaposlovanje strokovnjakov iz tujine

Za vas v sklopu Kompetentne Slovenije pripravljamo brezplačno KOC HR šolo. Na drugi delavnici bomo govorili o oblikah zaposlitev in zaposlovanju strokovnjakov iz tujine. Vabljeni tudi na ostale delavnice, kjer bomo govorili o delovnopravni zakonodaji, oblikah zaposlitev, o varstvu osebnih podatkov o bonitetah in potnih stroških ter o pripravi na obisk inšpektorja. Prijave so že odprte za posamezne delavnice.

KDAJ: 18. 1. 2022 od 9. do 12. ure.

KJE: Delavnica bo potekala preko Zoom-a.

VSEBINA DELAVNICE:

  • definicija delovnega razmerja,
  • pojem pogodbe o zaposlitvi:

o obvezne sestavine pogodbe o zaposlitvi,

o dodatne sestavine pogodbe o zaposlitvi,

  • vrste pogodb o zaposlitvi (določen čas, krajši delovni čas, za opravljanje dela na domu, s poslovodnimi osebami, prokuristi in vodilnimi delavci),
  • druge oblike opravljanja dela:

o podjemna pogodba,

o avtorska pogodba,

o pogodba o medsebojnem sodelovanju,

o občasno delo upokojencev,

o začasno in občasno delo študentov,

  • zaposlitev s tujine:

o EU državljani,

o Ne EU državljani,

  • prikaz aktualne sodne prakse,
  • vprašanja udeležencev.

PRIJAVA NA DELAVNICO

Vabljeni tudi na ostale delavnice v sklopu KOC HR šole.

O IZVAJALKI:

Mag. Katja Seljak Varga je diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani leta 2002. Takoj po končani diplomi je nadaljevala s podiplomskim študijem na Pravni fakulteti v Ljubljani, in sicer na področju Delovnega prava in prava socialne varnosti, in leta 2005 pridobila naziv magistrica pravnih znanosti. Leta 2008 je uspešno opravila pravniški državni izpit. Delovne izkušnje je najprej pridobila v javni upravi, nato je bila več let zaposlena v gospodarstvu, kasneje pa je vstopila v svet odvetništva, najprej kot odvetniška kandidatka, od decembra 2014 pa kot samostojna odvetnica. Kot odvetnica pokriva gospodarsko, statusno, insolventno, izvršilno, civilno, družinsko, odškodninsko, dedno in stvarno pravo. Njen »bombonček« je delovno-pravna zakonodaja, s katero se srečuje na dnevni bazi. Svetuje in zastopa tako delavce kot tudi delodajalce. Kot sama pravi »vsaka stranka je moja osrednja točka delovanja, saj vsako stranko obravnavam individualno, zavedam se njenega edinstvenega pomena.« Ima tudi naziv specialistke delovno-pravne zakonodaje.

NAPOVEDNIK OSTALIH DELAVNIC

Delavnico sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Contacts

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

All contacts
Na vrh strani