Employed / Employers / Events / 07 Jan 2022

19. 1. - 16. 2. 2022 – Veščine spletnega facilitiranja

Za vas v sklopu Kompetentne Slovenije pripravljamo brezplačno petdnevno spletno delavnico Veščine spletnega facilitiranja, ki jo bosta izvedi Dragana Prijanovič in Marija Maruša Jovanović.

KDAJ: od 9. do 13.15 ure (z vmesnim odmorom za kosilo)

  • sreda, 19. 1. 2022
  • sreda, 26. 1. 2022
  • sreda, 2. 2. 2022
  • sreda, 9. 2. 2022
  • sreda, 16. 2. 2022

KJE: Delavnica bo potekala preko Zoom-a.

Program je zelo praktičen in zasnovan tako, da je potrebna polna prisotnost na vseh srečanjih (100 % aktivna udeležba) in aktivno sodelovanje s prižganimi kamerami. Udeleženci boste imeli dodatne asinhrone aktivnosti in naloge v spletni učilnici med moduli, zato je potrebno biti pripravljen investirati energijo in čas, kot ga predvideva program.

VSEBINA DELAVNICE:

  • Kaj je spletno facilitiranje in kakšna je vloga eFacilitatorja v skupini?
  • Ustvarimo lik sodobnega facilitatorja.
  • Kaj je potrebno vedeti o zaznavnih tipih udeležencev za učinkovito spletno facilitiranje?
  • Podobnosti in razlike med facilitiranjem v fizičnem in virtualnem prostoru. Kaj je dobro upoštevati pri spletnem facilitiranju?
  • Kako lahko eFacilitator vzpostavi odnos, varen prostor, zaupanje, dobro komunikacijo in sodelovanje z udeleženci in med njimi?
  • Skupine in skupinska dinamika.
  • Katere so ključne veščine eFacilitatorja (oblikovanje vprašanj, poslušanje, povzemanje in zapisovanje, podajanje povratne informacije, obvladovanje informacijske tehnologije).
  • Ledolomilci in “energizerji” v spletni facilitaciji.
  • Metode in tehnike za porajanje, predstavljanje, razvrščanje in izbor idej ter doseganje soglasja (krog, viharjenje, združevanje po sorodnosti, vrtiljak, appreciative inquiry, snežena kepa, beseda kroži, …).
  • Podajanje povratne informacije.
  • Načrtovanje facilitiranega procesa, seznanitev in preizkus spletnega orodja za načrtovanje usposabljanj in facilitiranih procesov.
  • eFacilitator v praksi.
  • Žetev rezultatov spletnih skupinskih procesov.
  • Orodja za učinkovito spletno facilitiranje: videokonferenčni sistem, sodelovalne spletne platforme (kot npr. Mural, Miro, GDoc, GSLides, JamBoard, Sli.do, Mentimer, MindMeister,…).

Pettedenski spletni trening je podprt z asinhronimi dejavnostmi v podporni spletni učilnici na platformi Thincific. V spletni učilnici so na voljo video vodiči in e-gradiva za uporabo orodij, pdf gradiva s srečanj, ki si jih udeleženci lahko prenesejo in forum, kjer lahko zastavljajo vprašanja in objavljajo naloge. Dostop do spletne učilnice z e-gradivi je udeležencem na voljo še 3 mesece po zaključku programa.

Zaradi omejitve mest se lahko prijavi le 1 oseba iz istega podjetja/organizacije. Prednost pri udeležbi na delavnici imajo osebe, zaposlene v podjetjih z najmanj 10 zaposlenimi.

PRIJAVA NA DELAVNICO

Usposabljanje izvajata: Dragana Prijanovič (vodja programa) s sofacilitatorko Marijo Marušo Jovanović

Dragana Prijanovič je po osnovni izobrazbi univerzitetna diplomirana ekonomistka s pedagoško-andragoško izobrazbo in moderatorka skupinskih procesov, NLP Master Practitioner, NLP Coach, Professional Certified coach (PCC)TM certificirana pri mednarodni zvezi coachev (International Coaching Federation, ICF), NLP Trener, ADEC (Adult Educator in Company) Master Trainer, certificirana trenerka L.1 programov Points of You akademije®, facilitatorka orodja SDI (Strength Deployment Inventory). Več kot 10 let je bila odgovorna za razvoj kadrov v podjetju in med drugim tudi vzpostavila interno akademijo, sistem e-učenja in skrbela za kontinuirano usposabljanje internih trenerjev. Želja po doprinosu k rasti in razvoju širše kot le v organizaciji, jo je potegnila na samostojno pot na področju facilitiranja, izobraževanja, coachinga in HRM projektov. Poleg facilitiranja različnih skupinskih procesov kot coach in trener doprinaša organizacijam in posameznikom pri osebni in poslovni rasti in vodi različne HRM projekte ali v njih sodeluje. Več kot 25-letne izkušnje sodelovanja v različnih skupinskih procesih v podjetju so ji dobra popotnica na področju projektnega dela, vodenja, organizacije, razumevanja procesov in skupinske dinamike v organizacijah. Je predsednica nadzornega odbora Društva moderatorjev Slovenije (pred tem 7 let članica upravnega odbora) in članica nadzornega odbora Društva za razvoj coachinga Slovenije.

Marija Maruša Jovanović je samostojna svetovalka za spletna izobraževanja. Maruša pravi: »Verjamem, da ima sodobna tehnologija moč, da se znanje širi hitreje, ceneje – učinkoviteje! Pa še zabavno je!« Zato je na misiji širjenja spletnega učenja in poučevanja, s čimer želi omogočiti večjo dostopnost do izobraževanj (zlasti v slovenskem jeziku). V svoje spletne izobraževalne programe je tako zapakirala svojih 15 let (samo)izobraževanja o izobraževanju odraslih, 7 let neposrednega dela v (korporativni) eLearning industriji, 8+ let izkušenj v izobraževalnem marketingu in 3 leta v lastnem edukativnem biznisu ter ves svoj eLearning entuziazem – da sodobna (izobraževalna) tehnologija lahko služi tudi vašemu (malemu, solo, coaching, predavateljskemu, svetovalnemu ali bodočemu) eduBiznisu! Poleg 4 – letnega študija pedagogike na Filozofski fakulteti, je bila Maruša vključena v 2-letno usposabljanje trenerjev Andragoški praktikum pri Glotta Novi.

NAPOVEDNIK OSTALIH DELAVNIC

Delavnico sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Contacts

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

All contacts
Na vrh strani