Employers / Individuals / Events / 11 Nov 2022

2. 12. 2022: Spletno srečanje »Poti zaposlovanja invalidov in dobre prakse delodajalcev«

Ob mednarodnem dnevu invalidov vas vabimo na spletno srečanje, ki bo potekalo v petek, 2. decembra 2022, od 9. do 12. ure. Z gosti bomo odstirali poti zaposlovanja invalidov in besedo dali primerom dobrih praks enakovrednega vključevanja invalidov v delovno okolje, ki s svojimi dejanji gradijo vključujočo kulturo in spodbujajo raznolikost na delovnem mestu.

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad pred mednarodnim dnevom invalidov, ki ga sicer obeležujemo 3. decembra, tudi letos pripravlja spletno srečanje, s katerim želi osvetliti vlogo različnih akterjev, ki lahko prispevajo k uresničevanju zaveze, ki jo je Slovenija podala s podpisom konvencije o pravicah invalidov. Poleg ozaveščanja o enakovrednem vključevanju invalidov v delovno okolje je namen srečanja predstaviti ključna orodja in akterje pri spodbujanju zaposlovanja invalidov, jih še trdneje povezati v sodelovanju in kritičnem pogledu, kje so še priložnosti za izboljšave. Predvsem pa invalidom in delodajalcem predstaviti možnosti, ki so jim na voljo, ter pokazati pot do vključujočih delovnih okolij in delovnih okolij, ki spodbujajo raznolikost v svoji sredini.

Predstavljene bodo vloge Zavoda RS za zaposlovanje, URI Soča in sklada na področju spodbujanja zaposlovanja invalidov. Izvedeli bomo, kakšna je pot zaposlovanja invalidov ter prisluhnili dobrim praksam delodajalcev.

Prijava na dogodek

Kdaj in kje: v petek, 2. decembra 2022, od 9. do 12. ure prek spleta

Program dogodka



Contacts

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

All contacts
Na vrh strani