Employed / Employers / Events / 08 Sep 2022

21. 9. 2022 – Delovnopravna zakonodaja v praksi in potrebna dokumentacija

Za vas v sklopu Kompetentne Slovenije pripravljamo brezplačno KOC HR šolo. Na prvi delavnici bomo govorili o delovnopravni zakonodaji v praksi in potrebni dokumentaciji. Vabljeni tudi na ostale delavnice, kjer bomo govorili o oblikah zaposlitve, o varstvu osebnih podatkov, o bonitetah in potnih stroških ter o pripravi na obisk inšpektorja.

KDAJ: od 9. do 12. ure

KJE: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije (Dunajska cesta 20, Ljubljana)

VSEBINA:

  • Sistemizacija delovnih mest: kdo je potrebuje in kdo ne,
  • izjava z oceno tveganja: kdo jo pripravi, vsebina, zakaj je pomembna,
  • splošni akt delodajalca,
  • evidence po Zakonu o evidencah na področju dela in socialne varnosti: prikazen posameznih evidenc,
  • prikaz osnutkov pravilnikov,
  • obvezni in priporočljivi pravilniki delodajalca,
  • vprašanja udeležencev.

PRIJAVA

O IZVAJALKI:

Mag. Katja Seljak Varga je diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani leta 2002. Takoj po končani diplomi je nadaljevala s podiplomskim študijem na Pravni fakulteti v Ljubljani, in sicer na področju Delovnega prava in prava socialne varnosti, in leta 2005 pridobila naziv magistrica pravnih znanosti. Leta 2008 je uspešno opravila pravniški državni izpit. Delovne izkušnje je najprej pridobila v javni upravi, nato je bila več let zaposlena v gospodarstvu, kasneje pa je vstopila v svet odvetništva, najprej kot odvetniška kandidatka, od decembra 2014 pa kot samostojna odvetnica. Kot odvetnica pokriva gospodarsko, statusno, insolventno, izvršilno, civilno, družinsko, odškodninsko, dedno in stvarno pravo. Njen »bombonček« je delovno-pravna zakonodaja, s katero se srečuje na dnevni bazi. Svetuje in zastopa tako delavce kot tudi delodajalce. Kot sama pravi »vsaka stranka je moja osrednja točka delovanja, saj vsako stranko obravnavam individualno, zavedam se njenega edinstvenega pomena.« Ima tudi naziv specialistke delovno-pravne zakonodaje.

Delavnico sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Contacts

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

All contacts
Na vrh strani