Employed / Employers / Events / 23 May 2023

31. 5. 2023 – Okrogla miza Povratek na delo

Vabimo vas na okroglo mizo Povratek na delo, ki ga pripravlja Združenje Europa Donna. Z okroglo mizo želijo opozoriti na problematiko vračanja na delo po dolgotrajnem bolniškem staležu. Na dogodku bo sodelovala tudi sodelavka sklada, ki bo predstavila spodbude pri zaposlovanju invalidov. Dogodek bo možno spremljati tudi preko video prenosa.

Vračanje na delo po dolgotrajnem bolniškem staležu ni stresno le za bolnice, temveč tudi za delodajalce. Dolgotrajni postopki, pomanjkanje komunikacije, ne vedoč kdaj se bodo bolnice vrnile na delovno mesto in kakšne bodo njihove omejitve, so le peščica vprašanj, ki se porajajo delodajalcem. Njihova naloga je poskrbeti za pozitivno delovanje, zato se jim ob dolgotrajnih postopkih vračanja bolnic na delo večkrat porajajo težka vprašanja ali bodo bolnicam sploh še lahko nudili zaposlitev. V nekaterih primerih so potrebne prilagoditve delovnih mest, ki jih delodajalci znotraj svojih procesov na prvi pogled ne morejo ponuditi, hkrati pa ne poznajo vseh spodbud, ki so na voljo za ohranjanje delovnih mest, kot so financiranje prilagoditve delovnih mest in finančne spodbude v obliki zmanjšanja stroškov plače in nadomestila plač.

Okrogla miza, ki jo bo vodila Slavka Brajović Hajdenkumer, bo potekala v sredo, 31. maja 2023, ob 11. uri v tehnološkem centru Triglav Lab, Dunajska cesta 20, Ljubljana.

Sogovorniki na okrogli mizi:

  • mag. Klara Krajčič, pravna svetovalka v kadrovski službi, Krah Group Slovenija (Resistec, Athos, Metaltec)
  • Boris Kramžar, dr. med., specialist medicine dela, prometa in športa, predsednik Invalidske komisije I. stopnje in vodja Službe za izvedenstvo I. stopnje, ZPIZ OE Celje
  • asist. Dani Mirnik; dr. med., specialist medicine dela, prometa in športa, Center za medicino dela, ZVD d.o.o.
  • Aleksandra Kuhar, področna sekretarka na Oddelku za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov, Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS;
  • Darja Molan, predstavnica bolnikov, Združenje Europa Donna Slovenija

Dogodek bo možno spremljati v živo ali preko video prenosa.

Več informacij najdete tudi na spletni strani Združenja Europa Donna.

Contacts

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

All contacts
Na vrh strani