Zaposleni / Delodajalci / Dogodki / 17 Nov 2020

1. in 2. december 2020 - AEQ delavnica – vpliv stresa, dihanja na imunski sistem in telo

V sklopu Kompetentne Slovenije vas vabimo na e-delavnico AEQ delavnica – vpliv stresa, dihanja na imunski sistem in telo, ki jo bo izvedel Blaž Jurečič.

KDAJ: 1. in 2. december 2020 med 10. in 12. uro (obvezna prisotnost na obeh terminih)

KJE: delavnica bo potekala preko spleta - povezavo boste prejeli na vaš e-naslov nekaj dni pred delavnico

VSEBINA:

Pandemija je omejila in upočasnila naše življenje. Večini je to omogočilo prerazporeditev časa in spreminjanje na bolje; razmislek o življenju naj bi zmanjšal preobčutljivost za nenadne spremembe. Pri delu s strankami je Blaž Jurečič opazil neposredno povezanost med kronično zakrčenostjo in nepravilnim dihanjem ter nepravilnim delovanjem imunskega sistema, to pa je v okoliščinah, v katerih se nahajamo, zelo nevarno. Veliko ljudi razmišlja, da je stres že družbeni pojav, brez katerega se sploh ne da več normalno funkcionirati.

Ne znamo se več sprostiti in uživati v sedanjem trenutku. Konstantno gledamo mail, socialna omrežja in se niti ne zavedamo kaj pomeni sprostitev telesa in s tem zmanjšanje stresa. Še več, veliko jih misli, da je stres celo nekaj dobrega. Posledice stresa so velike, sploh, če ste stresu (majhnemu ali velikemu) izpostavljeni za dlje časa. Skozi delavnico boste občutili razliko med napeto in sproščeno mišico, zaznali večjo umirjenost telesa in dobili občutek za telo.

Naučili se boste določiti točen izvor, vaše bolečine, kjer se nabira stres in specifične vaje kako jo odpraviti. Večja togost telesa vpliva na delovanje celotnega sistema – utrujenost, slabo spanje, slabši imunski sistem, slaba drža. Ob tempu današnjega življenja, z veliko pritiskov, naglice in stresa začnemo pomanjkanje energije nadomeščati z več športa, spreminjanjem ležišča, prehranskimi dodatki, itd. Z leti postanejo težave vedno večje in nas pelje v degerativne spremembe – obraba sklepov, kronična utrujenost, depresija, težave s koncentracijo.

PRIJAVA


O IZVAJALCU:

Blaž Jurečič se ukvarja s področjem funkcionalne telesne vadbe z namenom izboljšanja telesnega zdravja, počutja in optimalne telesne pripravljenosti. Del svojega izobraževanja namenja tudi prehrani, za katero meni, da je nedvomno povezana z dobrim počutjem in doseganjem optimalnih rezultatov. Je učitelj AEQ metode 2. stopnje in učitelj AEQ dihanja 1. stopnje. Dodatne izkušnje si je nabiral na različnih seminarjih in izobraževanjih, tako doma kot v tujini.


Napovednik prihajajočih delavnic Kompetentne Slovenije si lahko ogledate tukaj.

Delavnico sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani