Zaposleni / Delodajalci / Dogodki / 25 Jan 2021

11. in 18. februar 2021 - Usposabljanje krožnih strokovnjakov iz prakse

V sklopu Kompetentne Slovenije vas vabimo na e-usposabljanje »Usposabljanje krožnih strokovnjakov iz prakse, spletni seminar »Circular Expert Practitioners«.

KDAJ: obvezna prisotnost na obeh terminih!

  • 11. februar 2021 ob 15.00 do 16.30 ure (1. dan)
  • 18. februar 2021 ob 15.00 do 16.30 ure (2. dan)

KJE: preko spletne platforme Zoom

VSEBINA:

E-delavnica »Circular expert practitioners« bo potekala v angleškem jeziku in v dveh delih, in sicer:

Prvi del, ki bo potekal 11. februarja 2021 bo posvečen novim pristopom k upravljanju tveganj znotraj akademije krožnega gospodarstva. V prvem delu bodo predstavljeni novi trendi v bančništvu ter tveganja, ki jih nosi tako linearni kot krožni poslovni model. Ta del se bo zaključil z pregledom vseh dostopnih orodij za oceno krožnega poslovnega modela, kar je pomembno predvsem za vsa mala in srednja podjetja, ki se na to pot krožnega gospodarstva šele podajajo, za vse, ki bodo zaradi transformacije svojega podjetja skladno z krožnim gospodarstvom potrebovali ugodna finančna posojila. Namreč samoocena krožnega poslovnega modela in linearnih tveganj, sta glavni zahtevi bančnega portfolija pri pridobitvi bančnih posojil. Dr. Slaven Mičkovič, iz Nova KBM in Jurij Giacomelli, direktor GM in CBA bosta predstavila nove trende v bančništvu in kam se banke usmerjajo pri financiranju krožnih in okoljsko vzdržnih poslovnih modelov. Več informacij na to temo lahko preberete tudi v pravkar objavljenem članku (stran 72). Jana Fireover, programski vodja CBA pa bo predstavila kakšni so cilji ocene krožnega gospodarstva in naredila pregled vseh obstoječih orodij, ki so na voljo za oceno, kako se le-ti uporabljajo in kaj so njihove dobre in slabe strani teh orodij.

Drugi del bo potekal 18. februarja 2021 in bo predstavil nove pristope k ocenjevanju krožnosti. Predstavljen bo nadgrajen vprašalnik ocene krožnosti (Circularity Assessment Score- CAS 2.0), ki je na voljo na spletni strani Circular business academy. Predstavljeni bodo tudi izzivi s katerimi se soočajo banke in posamezna podjetja, ko stopajo na pot krožnega poslovnega modela ter, kakšne so njihove odgovornosti. Program bo zaključen s predstavitvijo novih članov CEP (Circular Expert Practitioners). Podjetja postanejo člani tako, da podpišejo izjavo - deklaracijo, s katero se zavežejo, da bodo po svojih najboljših močeh pripomogli k uresničevanju okoljsko vzdržljivih razvojnih ciljev in hkrati dajo zavezo, da se bodo podali na pot tranzicije v krožno ekonomijo. Ekipa CBA bo predstavila izboljšan vprašalnik ocene krožnosti, ki podjetnikom in vodjem omogoča boljšo analizo, ki opravičuje investicijo v krožno gospodarstvo vis-a-vis bankam in investitorjem in detektira za posamezno podjetje najboljšo obliko financiranja. Na e-delavnici bomo šli skupaj čez vprašalnik in ocenili rezultate nekaterih primerov na podlagi realnih primerov podjetij. Christoph Püntmann, HiBrook, bo razložil kako poteka vpeljevanje od linearnega do krožnega modela s stališča bank in podjetij ter z vidika financiranja in ocenjevanja novega tveganja, ki nastaja pri tranziciji podjetij iz linearnega v krožni poslovni model.

PRIJAVA NA DOGODEK

Napovednik prihajajočih delavnic Kompetentne Slovenije si lahko ogledate tukaj.

Delavnico sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani