Dijaki / Študenti / Posamezniki / Dogodki / 13 Jan 2022

Informativa je PRESTAVLJENA na leto 2023

Zaradi trenutne epidemiološke slike v državi in vse slabše napovedi za prihajajoče tedne je letošnja Informativa prestavljena na leto 2023. Za vse mlade, ki vas zanimajo štipendije ali kako priti do praktičnih izkušenj v izobraževanju, vas vabimo, da obiščete našo spletno strani ali nas kontaktirate. Za vas bomo pripravili tudi spletno predstavitev štipendij. Več informacij sledi kmalu.

Na skladu podeljujemo naslednje štipendije:

  • Zoisova štipendija je namenjena dijakom, študentom in udeležencem izobraževanja odraslih kot spodbuda za doseganje izjemnih dosežkov in s tem ustvarjanje dodane vrednosti na področju znanja, raziskovanja, razvojne dejavnosti in umetnosti.
  • Štipendije za deficitarne poklice so namenjene spodbujanju mladih za vpis v izobraževalne programe za poklice, za katere je na trgu zaznati razkorak med trenutnim in prihodnjim številom razpoložljivih kadrov in predvideno ponudbo delovnih mest. Namenjene so torej dijakom, ki so prvič vpisani v katerega od izobraževalnih programov za deficitarne poklice. Štipendija znaša 102,40 EUR mesečno in je dodeljena za celotno obdobje trajanja izobraževalnega programa. Kmalu bo objavljen razpis za šolsko leto 2022/2023.
  • Štipendije Ad futura so namenjene izboljšanju strokovne usposobljenosti, zagotovitvi kadrov za razvoj in inovacije na različnih znanstvenih področjih ter prenosu znanja in dobrih praks, da se izboljša konkurenčnost slovenskega gospodarstva. Aktualni razpisi so že objavljeni na spletni strani sklada.
  • Štipendije za Slovence v zamejstvu in po svetu so namenjene pripadnikom avtohtone slovenske narodne skupnosti v sosednjih državah in potomcem slovenskih izseljencev za študij na višješolskem ali visokošolskem izobraževanju 1. ali 2. stopnje v Republiki Sloveniji.

V kolikor pa vas zanima, kako priti do praktičnih izkušnje že tekom šolanja, pa lahko več informacij najdete tukaj. Sklad izvaja program Povezava sistema poklicnega in strokovnega izobraževanja s potrebami trga dela (PUD), ki omogoča dijakom, vajencem in študentom, da že med izobraževanjem pridobijo praktične oziroma delovne izkušnje, se seznanijo z delovnim okoljem in tudi navežejo stik s potencialnim delodajalcem.

V kolikor se vam poraja še kakšno vprašanje, smo dosegljivi na:

Zoisove štipendije +386 1 43 45 897zoisi@sklad-kadri.si
Štipendije Ad futura za študijsko mobilnost +386 1 43 41 566ad-futura@sklad-kadri.si
Štipendije za deficitarne poklice +386 1 43 45 897deficitarne@sklad-kadri.si
Program PUD +386 1 43 45 875 pud@sklad-kadri.si


Program PUD sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani