Zaposleni / Delodajalci / Posamezniki / Dogodki / 07 Apr 2022

22. april 2022 - Digitalna odvisnosti in njen vpliv na delovno uspešnost (dr. Manfred Spitzer)

Z veseljem napovedujemo sodelovanje z enim največjih strokovnjakov na področju uporabe digitalnih orodij in potencialnih tveganjih, ki jih to lahko prinese, dr. Manfredom Spitzerjem, ki nam bo razkril svoja spoznanja in predstavil rešitve za zmanjševanje tveganja digitalne odvisnosti pri vaših zaposlenih. Vabljeni 22. 4. 2022, med 10. in 13.30 uro, na spletno delavnico.

Beseda digitalizacija se je v zadnjih letih zelo uveljavila v povezavi s povečevanjem konkurenčnosti posameznikov in podjetij. Poleg veliko prednosti, ki jih digitalizacija prinaša pa moramo biti pozorni tudi na morebitna tveganja, ki jih lahko predstavlja pretirana uporaba digitalnih orodij. Vabljeni na spletno delavnico, kjer bo dr. Manfred Spitzer, razkril svoja spoznanja in predstavil rešitve za zmanjševanje tveganja digitalne odvisnosti.

KDAJ: 22. 4. 2022, od 10. do 13.30 ure

KJE: preko platforme Zoom - povezavo boste prejeli na vaš e-naslov nekaj dni pred delavnico.

VSEBINA:

(1) vrste digitalne odvisnosti in kako vplivajo na posameznikovo vsakdanje življenje in kariero,

(2) kako lahko vodja/sodelavec zazna znake digitalne odvisnosti,

(3) kakšen je pravilen pristop k tej temi v delovnem okolju (mednarodne izkušnje),

(4) z globalnega stališča, kakšna je prihodnost glede dodatnih tveganj in celotnega področja odkrivanja in zdravljenja digitalne odvisnosti pri odraslih.

KAJ POTREBUJETE:

Udeleženci potrebujete dostop do zanesljive internetne povezave, mikrofon in kamero, zadnjo verzijo Zoom-a ter pametni telefon, preko katerega boste dostopali do orodij in kvizov.

POMEMBNO: Za udeležbo na delavnici je obvezna uporaba mikrofona in kamere, zato vas naprošamo, da predhodno preverite delovanje vašega mikrofona/zvočnika in kamere.

PRIJAVA

O IZVAJALCU:


Dr. Manfred Spitzer je eden najpomembnejših raziskovalcev delovanja možganov in avtor več knjižnih uspešnic. Študiral je medicino, psihologijo in filozofijo ter se je habilitiral na področju psihiatrije. Je avtor številnih knjig, med drugim svetovne uspešnice Digitalna demenca, nekatere od njih so bile tudi že prevedene v slovenski jezik. Kot govorec in predavatelj je nabiral izkušnje kot gostujoči predavatelj na Harvardski univerzi in kot voditelj nemške tedenske televizijske oddaje Um in možgani. Trenutno vodi v Ulmu v Nemčiji Univerzitetno psihiatrično kliniko in Transferni center za nevroznanosti in učenje. Znan je po temu, da kompleksne tematike predstavi nazorno in na razumen način za vse.

NAPOVEDNIK OSTALIH DELAVNIC

Delavnico sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani