Zaposleni / Delodajalci / Dogodki / 16 Feb 2021

24. 3. - 5. 5. 2021 - Cikel delavnic ZAVZETI ASI

Odprte so prijave na spomladanski cikel delavnic ZAVZETI ASI. Upravljanje starejših zaposlenih postaja ena izmed veščin prihodnosti. Potrebne veščine in znanja lahko pridobite tudi na delavnicah ZAVZETI ASI, ki jih izvajamo v sodelovanju s priznanimi domačimi strokovnjaki. Delavnice povzemajo ključne vsebine s področja razvoja in upravljanja starejših zaposlenih in so odlična priložnost za vse, ki želite spoznati primere dobrih praks, delati na konkretnih primerih in postati Glasnik razvoja starejših zaposlenih.

Čeprav se morda zdi, da je svetovna pandemija koronavirusa postavila svet na glavo, se demografski trendi na to ne ozirajo. Sedanje razmere nas kličejo k razmisleku o psihosocialnih in fizičnih dejavnikih pri vzpostavljanja zdravega delovnega okolja. Trenutno prevladujoča oblika dela - delo na daljavo, pa izpostavlja pomembnost vseživljenjskega učenja še posebej na področju digitalnih znanj.

Vsak peti starejši zaposleni se pri delu srečuje z diskriminacijo in vsak tretji starejši, ki se upokoji, to naredi zaradi razmer v službi. Zato je potrebno uvajati ukrepe, strategije, izobraževanja in usposabljanja z namenom podaljšanja delovne aktivnosti starejših zaposlenih ter se seznaniti o težavah, s katerimi se srečujejo, ob tem pa ne zanemariti prednosti, ki jih imajo in so lahko za podjetje bistvenega pomena.

O ciklu delavnic ZAVZETI ASI

Delavnice so praktično zastavljene. Na njih bomo obravnavali konkretne primere, delali v skupinah, si izmenjavali izkušnje - vse z namenom, da bi udeleženci dobili kar največ od posamezne delavnice. Ob koncu cikla delavnic bodo udeleženci na posebni prireditvi prejeli tudi potrdilo in postali Glasniki razvoja starejših zaposlenih. Zaradi narave dela je cikel omejen na največ 25 udeležencev in obvezna je 75-odstotna prisotnost.

Z inovativnimi didaktičnimi pristopi in prenosom pridobljenih znanj v delovanje podjetij, bomo poskrbeli, da starejši zaposleni (p)ostanejo pomemben člen vašega podjetja.

Program cikla delavnic:

1. modul 24. 3. 2021 Zakonodaja – pravni in sistemski vidik ter starejši zaposleni
2. modul 31. 3. 2021 Promocija, odnos, zaznave in starejši zaposleni
3. modul 7. 4. 2021 Zdravje, delovno okolje in starejši zaposleni
4. modul 14. 4. 2021 Strokovni in osebni razvoj starejših zaposlenih
5. modul 20. 4. 2021 Dan navdihujočih dobrih praks
6. modul 5. 5. 2021 Spremembe včeraj, danes, jutri in starejši zaposleni

Več o vsebini delavnic

VEČ O PREDAVATELJIH

Komu so namenjene?

Delavnice ZAVZETI ASI povzemajo vse ključne vsebine s področja razvoja in upravljanja starejših zaposlenih in so odlična priložnost za vse, ki želijo spoznati primere dobrih praks in uvesti ali nadgraditi strategijo upravljanja starejših zaposlenih v svoji organizaciji. Namenjene so vsem tistim, ki se v svojih organizacijah ukvarjajo z razvojem zaposlenih (direktorji, vodje kadrovskih služb in HR managerji, kadrovniki in kadrovski specialisti …).

Prijave so zaključene.


Delavnice Zavzeti ASI se izvajajo v okviru projekta ASI - Celovita podpora podjetjem za aktivno delovno silo. Sofinancirata ga Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani