Zaposleni / Delodajalci / Posamezniki / Dogodki / 14 Sep 2020

28. 9. 2020 - Zakaj perfekcionizem ni več zaželen?

V sklopu Kompetentne Slovenije vas vabimo na predavanje Zakaj perfekcionizem ni več zaželen?, ki ga bo izvedla Nives Fortunat Šircelj. 28. 9. 2020 v Ljubljani.

KDAJ: 28. 9. 2020 od 10. do 15. ure

KJE: Gimnastični center Ljubljana (Koprska ulica 29)

VSEBINA:

Spoznajte razloge, zakaj nekdo svoje delo opravlja odlično, vendar je količina opravljenega dela premajhna.

Danes ima veliko ljudi previsoka merila ter zaradi strahu pred neuspehom in (samo)kritičnim razvrednotenjem, ne naredijo tistega kar bi morali, ali pa celo togo vztrajajo pri doseganju ciljev, čeprav bi si bilo modro zastaviti nove cilje. Značilnost previsokih meril je čezmerno upoštevanje pravil, pretirana točnost, varčnost, pedantnost, nenehna zaposlenost z delom, nezmožnost sprostitve, neproduktivnost. Vse to vodi v nezadovoljstvo s samim seboj, posledično tudi delo ni opravljeno tako kot bi si želeli, ker porabimo pri tem preveč časa. Kako torej doseči, da bomo pri delu sami ali naši sodelavci sproščeni, da bomo delo opravljali z zadovoljstvom in da bomo ne glede na zahtevnost, nalogo opravili pravočasno in učinkovito.

CILJI DELAVNICE:

  • Seznanitev z vzroki za nastanek perfekcionizma in kako pomagati tistim, ki so pri delu počasnejši prav zaradi tega, ker so preveliki perfekcionisti;
  • Spoznati razlike v delovanju generacij, katera je bolj nagnjena k perfekcionizmu;
  • Spoznati tipe osebnosti in kateri tip je bolj nagnjen k previsoki odličnosti;
  • Osvojiti metode vzpostavljanja dobrega odnosa do sebe in do sodelavcev, še posebej ko je potrebno sporočati, da delo še ni optimalno narejeno;
  • Naučiti se tehnik sodelovanja s perfekcionistom;
  • Naučiti se sprejemanja kritike, naučiti druge kako sprejemati kritiko.


IZVAJALKA:


Nives Fortunat Šircelj, univ. dipl. psih., NLP praktik, NLP mojster, Zavod ZAPOSLISE. Piše, svetuje in predava iz področja razvoja kadrov, delovnopravnega področja, pisanja internih aktov in pravilnikov, plačnih sistemov in sodobnih načinov vodenja, nagrajevanja in motiviranja. Zadnja leta se posveča višanju produktivnosti in motiviranju tako starejših kot mlajših zaposlenih. Izpopolnjuje se iz področja napovedovanja načinov dela v prihodnje, kompetenc prihodnosti. Pri delu uporablja psihodiagnostična sredstva, ki posamezniku omogočajo vpogled v lastne zmožnosti. Sodelovala je s preko 200 podjetji, njenih delavnic se je udeležilo preko 4000 zaposlenih.

PRIJAVA NA DELAVNICO

Napovednik prihajajočih delavnic Kompetentne Slovenije si lahko ogledate tukaj.

Delavnico sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani