Zaposleni / Delodajalci / Dogodki / 27 May 2022

3. 6. 2022 - Financiranje trajnostnih poslovnih modelov

V sklopu Kompetentne Slovenije vas vabimo na spletno delavnico Financiranje trajnostnih poslovnih modelov z Darjo Virjent in Špelo Zakotnik.

Kdaj: 3. junij 2022, od 9. do 15. ure

Kje: preko platforme Zoom

V mesecu maju in juniju nameravamo organizirati sklop delavnic katerih vsebina omogoča lažji prehod v model krožnega gospodarstva. Delavnice so namenjene srednjemu in višjemu menedžmentu, ki vodi in usmerja zaposlene v podjetju ter potrebujejo pomoč in orodja, za uspešen prehod ali nadgradnjo trajnostnega modela v njihovi organizaciji.

O DELAVNICI:

Namen delavnice je predstaviti vsebine vezane na trajnostni razvoj s primeri dobrih praks in praktičnimi namigi za financiranje trajnostnih poslovnih modelov. Interaktivna delavnica bo vključevala aktivno participacijo in vodeno delo v skupinah.

Cilj je doseči razumevanje, da je financiranje trajnostnega razvoja tako poslovna nuja kot tudi priložnost za ustvarjanje konkurenčne prednosti, predstaviti praktično metodo Canvas in način uporabe le te v kontekstu razvoja trajnostnega poslovnega modela ter spoznati vidike vrednotenja trajnostnih poslovnih modelov v kontekstu ESG KPI-jev.

  • Povzetek ključnih področij delovanja podjetij v skladu z dejavniki trajnosti.
  • predstavitev Canvas orodja za izdelavo poslovnega modela in razlaga posameznih kategorij (kupci, prihodki, aktivnosti, viri, partnerji ipd.).
  • Opredelitev deležnikov, ki lahko zagotavljajo sredstva za delovanje.
  • Praktični primeri z vidika priložnosti in izzivov trajnosti v poslovnih modelih.
  • Skupinska izdelava konkretnega poslovnega modela s pomočjo metode Canvas.
  • Povzetek ključnih ugotovitev iz praktičnega dela.

PRIJAVA NA DELAVNICO

IZVAJALKI:

Darja Virjent

Špela Zakotnik

Izvajalki Darja Virjent in Špela Zakotnik s podjetja Edutrain.me sta obe izkušeni pri oblikovanju agilnega razmišljanja in inoviranju, rasti ter razvoju poslovanja. Dolgoletne izkušnje in znanje s področja vpeljevanja trajnostnih poslovnih modelov bosta zagotovila, da bo delavnica informativna in praktična.

Delavnico sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani