Zaposleni / Delodajalci / Dogodki / 06 Jun 2022

30. 6. 2022 - Postavljanje mej - osebne meje

Učinkovito postavljanje osebnih meja ter zavedanje osebnih meja sodelavcev so ključni elementi uspešnega medosebnega odnosa. Vabljeni na brezplačno praktično delavnico, kjer se boste naučili prepoznati svoje osebne meje ter nekonfliktnega postavljanja mej v delovnem okolju.

KDAJ: 30. junij 2022 od 9. do 16. ure

KJE: Hotel Cubo, Ljubljana

VSEBINA:

Cilj delavnice je opolnomočiti zaposlene, da prepoznajo svoje osebne meje ter se jih naučijo samozavestno in nekonfliktno (asertivno) postavljati v delovnem okolju. Praktično naravnana delavnica, po kateri bodo udeleženci imeli ključne vpoglede v razumevanje in večino bistvenih orodij za odraslo postavljanje zdravih mej v odnosih. Učinkovito postavljanje osebnih meja ter zavedanje osebnih meja sodelavcev so ključni elementi uspešnega medosebnega odnosa. Vabljeni na brezplačno praktično delavnico, kjer se boste naučili prepoznati svoje osebne meje ter nekonfliktnega postavljanja mej v delovnem okolju.

Delavnica bo temeljila na nenasilni komunikaciji, jaz stavkih in modelu treh zakonov komunikacije iz transakcijske analize. Govorili bomo o simbiozi, odgovornosti in psihološki potrebi, ki leži v ozadju slabo postavljenih mej v odnosih.

Udeleženci se bodo naučili kaj pomenijo »Jaz stavki«, in »Ti stavki«, komunikacija usmerjena na osebo in na vedenje, specifična in splošna komunikacija, branje misli in druge miselne napake iz vedenjsko kognitivnega pristopa k psihoterapiji.

Govorili bomo o psiholoških igrah in kako lahko hitro pristanemo v drami odnosov (dramski trikotnik po Karpmanu, ki govori o negativnih vlogah žrtve, napadalca in reševalca), če ne izrazimo potrebe, dogovorimo strukture in če rešujemo druge (pozitivni dramski trikotnik).

PRIJAVA NA DELAVNICO

IZVAJALKA:

Mag. Ana Jana Šušteršič je po izobrazbi diplomirana psihologinja in nosilka dodatnih certifikacij kot je EuroPsy, ki zagotavlja praktično usposobljenost psihologov za delo s strankami, certifikat Nemškega inštituta za izvedbo treningov v organizacijah, certifikat podjetja Performa ltd. za integracijo inovativnosti in kreativnosti v organizacijah. Je tudi NLP learning coach in SDI certificirana trenerka, kjer med drugim pomaga ljudem razumeti tudi konfliktna vedenja pri sebi in drugih. Na področju dela z ljudmi ima 15 let izkušenj na področju razvoja kadrov.

NAPOVEDNIK OSTALIH DOGODKOV

Delavnico sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.


Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani