Zaposleni / Delodajalci / Dogodki / 19 Oct 2021

4. november 2021 - Promocija zdravja na delovnem mestu

V sklopu Kompetentne Slovenije vas vabimo na spletno delavnico Promocija zdravja na delovnem mestu z Zinko Kosec.

Kdaj: 4. 11. 2021, od 9. do 13.30 ure

Kje: preko spleta

O DELAVNICI

Če vprašamo 20 letnike po njihovih vrednotah, jih bo dve tretjini »pozabilo« na zdravje. Pri 60 letnikih pa nihče. Vendar dobro vemo, kaj lahko za svoje zdravje naredi 20 letnik in kaj je 60 letnik že zamudil.

Uvod:

  • Pomen zdravja za naše življenje in predstavitev slušateljev in njihovih področij, katerih bi želeli, da jih skozi delavnico posebej nagovarjamo.

Glavni del:

  • Praktičen prikaz tehnik za upravljanje s stanji moči in nemoči, ki so enostavne za uporabo in temeljijo na znanstvenih spoznanjih nevrologije in dolgoletnih izkustvenih praksah najuspešnejših posameznikov (vrhunskih športnikov, igralcev, govornikov, podjetnikov).
  • Predstavitev trenutkov moči in nemoči udeležencev in trenutkov, ki so v tem procesu zaznamovali spremembe.
  • Praktičen prikaz tehnik, s katerimi bodo udeleženci okrepili lastno psihično odpornost za naslednje stresne situacije. Skupinske vaje.
  • Stres – sodoben spremljevalec zaposlenega – kako zmanjšati njegove negativne posledice.
  • Sedentarnost – sedeč življenjski slog – kako zmanjšati negativni vpliv.
  • Vaje pri dolgotrajnem sedenju.
  • Zmanjševanje negativnih učinkov dolgotrajnega dela z digitalnimi orodji.
  • Kako skrbeti za zdravje na delovnem mestu, ko delam na domu?

Zaključek:

  • Načrt lastne skrbi za zdravje na mojem delovnem mestu.

NAČIN IZVEDBE

Za sodelovanje na spletni delavnici potrebujete spletno kamero in mikrofon.

Prijava na delavnico

O IZVAJALKI

Zinka Kosec je spec. predavateljica Višje strokovne šole za kozmetiko in velnes v Ljubljani. V svojem primarnem področju organizacije in managementa se je posvečala raziskovanju delovanja posameznika v osebnih in poslovnih odnosih. Svoja raziskovanja je usmerila v področje razvoja kadrov in osebnega razvoja posameznika. Danes to znanje združuje v oblikovanju korporativnih velnes programov. Je avtorica ali soavtorica znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov, strokovne monografije ter priročnikov. Redno se udeležuje konferenc tako doma kot v tujini. Trenutno svoje znanje širi in nadgrajuje z raziskovanjem na področju korporativnega velnesa, iz katerega pripravlja tudi doktorsko disertacijo. Zinka Kosec je direktorica Akademije Akcija, zavoda za aktivni razvoj, ki pomaga posameznikom in skupinam, da sami prevzamejo odgovornost za svoje življenje in delovanje in se z vsakim svojim dejanjem tudi tako obnašajo.

NAPOVEDNIK OSTALIH DOGODKOV

Delavnico sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani