Zaposleni / Delodajalci / Posamezniki / Dogodki / 29 Oct 2020

4. in 5. november 2020 - Stari, ASI v ravnovesju?

"Stari, ASI v ravnovesju? - Vsakodnevno iskanje harmonije med poklicnim in zasebnim življenjem" je naslov letošnje mednarodne konference, ki jo pripravljamo v sklopu projekta ASI – Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile. Ne zamudite nasvetov domačih in tujih strokovnjakov, ki bodo na provokativen in izviren način predstavili, kako vpeljati zdrav življenjski slog in uravnavati stres v vašem vsakdanu. Pridružite se nam 4. in 5. novembra 2020 v dopoldanski urah na spletu.

Storite nekaj zase in za svoje podjetje.


Na njej bomo iskali odgovore, ki se zastavljajo v okviru ene od osrednih tem psihologije dela v današnjem času, to je iskanje ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem. Verjamemo, da boste katerega od teh odgovorov lahko uporabili tudi pri svojem delu. V tem času nam namreč spreminjajoča se narava našega dela zastavlja dodatne izzive, še posebej na tem področju. Lotimo se jih skupaj, da bomo lahko z leti še vedno zavzeti.

Za vas smo pripravili program, ki vas bo pustil vse prej kot ravnodušne. Obetajo se vam zanimivi in provokativni predavatelji, ki jih nikakor ne smete zamuditi. Predstavljene bodo tudi dobre prakse slovenskih podjetij, ki so pridobila sredstva za usposabljanja svojih starejših zaposlenih na naših razpisih in so nam lahko vzgled.


Konferenca je namenjena direktorjem, kadrovskim direktorjem ter drugim kadrovskim strokovnjakom, da najdejo ideje in nasvete, kako ravnovesje vpeljati v delovni proces svojih podjetij in življenja njihovih zaposlenih. Potekala bo predvidoma od 8:45 do 12:00. Če imate težave s prijavo ali se e-konference ne boste mogli udeležiti, nam to prosim, sporočite na registration@cd-cc.si.

S stresom vas bo naučil upravljati:

Dr. Željko Ćurić je zdravnik in soustanovitelj ter direktor projektov podjetja O. K. Consulting. Specializiran je za delo na področju svetovanja, izobraževanja, treninga in klinične psihoterapije. Njegovo delovno področje obsegajo individualna in skupinska svetovanja, izobraževanja, usposabljanja in treningi na področju poslovne in športne psihologije ter psihoterapije. Željko Ćurić svetuje tudi Specialni enoti slovenske policije pri zahtevnih pogajanjih v kriznih situacijah.

"Stres inženiring"
Strategije izogibanja ali preventive stresa po mnenju dr. Ćurića počasi odhajajo v koš zgodovine. Stres je sestavni del našega življenja, tako poslovnega kot zasebnega. Je naš fiziološki, psihološki in vedenjski odgovor na notranje in zunanje dražljaje. Razumeti stres in situacijo, ki ga izzove, pomeni imeti tudi možnost vplivanja nanj. Na e-konferenci nam bo dr. Ćurić predstavil načine (protokole, strateške korake), kako ravnati v stresni situaciji.


Misliti vam bo dal:

Carl Honoré je kanadski novinar in avtor številnih svetovnih knjižnih uspešnic, kot so Hvalnica počasnosti, Bolj star bolj živ, Bolder itd. Je tudi dvakratni TED govorec in ambasador Počasnega gibanja. Po svetu predava o prednostih upočasnitve življenja in širi sporočila, ki so mnogokrat v nasprotju z zmotnimi in neustreznimi vrednotami in predstavami mnogih organizacijskih kultur in delovnih mest. Njegovo sporočilo je preprosto, a močno: Da bi uspeli v hitrem tempu življenja, se moramo upočasniti.

"Počasna revolucija: Kako uspeti v hitrem svetu"

Carl Honoré bo v svojem predavanju predstavil alternativo zasvojenosti s hitrostjo, za katero pravi, da povzroča škodo našemu počutju, odnosom in delu. Na podlagi znanstvenih dokazov in osebnih izkušenj nam bo predstavil koristi »upočasnitve« na različnih področjih. Biti počasen po njegovih besedah pomeni, da vse počneš s "pravo" hitrostjo. Ta pa lahko v naše življenje vnese več globine, užitka in smisla, poveča naše zadovoljstvo ter nas naredi bolj učinkovite, produktivne in ustvarjalne.


Povezovala vas bo:

Dr. Damjana Pondelek, direktorica podjetja Urednica, je strokovnjakinja za krepitev odnosov in vodenja ter strateška svetovalka vodstvom in kolektivom v zahtevnih okoliščinah. Te so močna spodbuda za nujne organizacijske spremembe in krepitev podjetja, vodstva in sodelavcev. Podjetja in druge organizacije spremlja v obdobju sprememb in pri tem svetuje vodstvu in sodelavcem.

"Krepitev zaupanja in sodelovanja v kolektivih v času negotovosti"

Čas negotovosti odnose v kolektivih še dodatno zapleta. Z dr. Pondelek bomo pogledali, kako okrepiti odpornost podjetij in kolektivov ter doseči dobro vodenje, komunikacijo in spoštovanje, zaupanje ter varnost, saj je to tisto, kar trenunto potrebujejo podjetja, organizacije, kolektivi ter vsakdo med nami.


Vaš pogled bo spremenil:

Nigel Marsh je avtor treh svetovnih uspešnic, komentator in svetovalec številnim svetovno priznanim podjetjem ter nacionalnim vladam s 30 letnimi izkušnjami v komercialnemu sektorju. Po desetih letih vodenja britanske agencije AMV.BBDO se je leta 2001 preselil v Avstralijo, kjer je bil odgovoren za številne ikonične tržne in strateške znamke, kot so Leo Burnett, George Patterson, The Leading Edge in The Campaign Palace. Trenutno je direktor strateškega svetovanja WEST82nd, njegov TED nastop pa je še vedno eden najbolj gledanih govorov izven ZDA. Trenutno ustvarja TV serijo na podlagi svoje prve knjige.

Ravnovesje med delom in zasebnim življenjem: miti, spoznanja in odgovornosti

Nigel Marsh meni, da je ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem preveč pomembno, da bi odgovornost zanj lahko prepustili le svojemu delodajalcu. Je osvežujoča sprememba od tistih, ki trdijo, da imajo vse odgovore in hkrati vodilna avtoriteta na področju ravnovesja med delom in zasebnim življenjem. Z iskrenostjo in humorjem bo iz svojih osebnih izkušenj razbil mite o ravnovesju med delom in zasebnim življenjem in vas spodbudil, da prevzamete nadzor in odgovornost za svoje življenje, kajti kot pravi, če ga ne boste vi, ga bo nekdo drug. Ne govorite si: »Imel bom življenje, ko se upokojim« ... »ko bodo moji otroci odšli od doma« ..., da ne bo prepozno.


Izzval vas bo:

Miha Mazzini je pronicljiv komentator in doktor antropologije vsakdanjega življenja. Končal je podiplomski študij scenaristike na univerzi Sheffield v Angliji. Je avtor 26 objavljenih literarnih knjig v 11 jezikih in računalniški strokovnjak. Dobitnik številnih nagrad, tudi ameriške nagrade Pushcart. Kot avtor scenarijev za dva nagrajena celovečerna filma, režijo celovečernega filma in TV dokumentarca ter petih kratkih filmov, je tudi redni član Evropske filmske akademije.


Sodobno delo: zgaranost, izgorelost ali »le« ugaslost?
Miha Mazzini zatrjuje: »Ne zmoremo več. Narod je izčrpan. Potrebujemo pomoč.« Na podlagi te ugotovitve si bo v svojem predavanju zastavil vprašanje: »Kaj se je torej zgodilo s sodobnim delom in načinom dela ter nami?« Po drugi strani pa Mazzini vztraja, da večina zaposlenih ne trpi za izgorelostjo, temveč zaradi posledic nesmiselnosti dela, ki ga opravljajo. Prepričan je, da nam pri razumevanju tega zapletenega vprašanja lahko pomagajo izrazi zgaranost, izgorelost, ugaslost ter njihovo definiranje in redefiniranje. Skupaj odkrijmo vzrok naše naveličanosti, iztrošenosti ali utrujenosti.


Uravnovesila vas bo:

Maja Golob verjame, da so v življenju in poslu najpomembnejši odnosi. Že 28 let podjetjem pomaga graditi dolgoročne odnose s strankami. Je priznana svetovalka za marketing in odnose s strankami, poslovna coachinja vodij in teamov, gostujoča predavateljica na Fakulteti za podjetništvo Gea College ter avtorica dveh knjig in več kot sto člankov o vodenju, marketingu in prodaji. S partnerjem vodita podjetje Spago, ki mu zaupajo najuglednejša slovenska podjetja. Je članica Združenja manager, mednarodne coaching zveze ICF in Društva za marketing Slovenije.

Ne čakaj na vikend: 5 korakov do ravnovesja med poslovnim in zasebnim življenjem

Živimo v času sprememb, sodobna tehnologija nam omogoča, da svoje delo opravljamo kjerkoli. Meja med zasebnim in poslovnim življenjem pa se vedno bolj briše. Maja Golob nas bo prek svoje osebne izkušnje in podajanja odgovorov na vprašanja, kot so Kako postaviti mejo med delom in zasebnim življenjem? Kako bolje upravljati z obveznostmi in časom? Kako poskrbeti za zdravje in dobro počutje? spodbudila k samorefleksiji in nam podala praktične napotke za uspešnejše usklajevanje med delom in zasebnim življenjem.

Še več informacij o konferenci najdete tukaj.



Spletna konferenca je za udeležence brezplačna. Določene vsebine bodo potekale v angleškem jeziku. Prevod ne bo zagotovljen.

Program sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani