Zaposleni / Delodajalci / Posamezniki / Dogodki / 22 Oct 2020

4. in 5. november 2020 - Stari, ASI v ravnovesju?

Vsakodnevno iskanje harmonije med poklicnim in zasebnim življenjem

Stari, ASI uravnotežen? je naslov letošnje mednarodne konference, ki jo pripravljamo v sklopu projekta ASI – Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile. Ne zamudite nasvetov domačih in tujih strokovnjakov, ki bodo na provokativen in izviren način predstavili, kako vpeljati zdrav življenjski slog in uravnavati stres v vašem vsakdanu. Pridružite se nam 4. in 5. novembra 2020 v dopoldanski urah.

V času, ko se vse bolj zavedamo pomena zdravja in posledično zdravega načina življenja, ko smo prisiljeni k omejitvi oziroma prilagoditvi medosebnih stikov, obiskovati dogodke na daljavo z omejenim mreženjem, si poiskati drugačne načine sprostitve ter si na povsem nov, drugačen način vzpostaviti ravnovesje med delovni vsakdanom in prostim časom, smo si zastavili vprašanje: Stari, a si v ravnovesju?. Zato smo se odločili, da bomo na letošnji mednarodni spletni konferenci iskali odgovore in prisluhnili nasvetom za vsakodnevno ustvarjanje harmonije med poklicnim in zasebnim življenjem zaposlenih oseb.

Projekt ASI - Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile je predvsem namenjena podjetjem, katerim omogoča da si na razpisih pridobijo sredstva za izvedbo usposabljanj za krepitev kompetenc njihovih starejših zaposlenih. Med prejemniki sredstev je opažen porast usposabljanj in delavnic ravno na temo upravljanja s stresom in sproščanja. Priljubljenost tovrstnih delavnic in izobraževanj je najverjetneje posledica hitrega tempa življenja, več različnih življenjskih vlog vsakega posameznika, potreb in zahtev v okviru delovnega mesta in pa tudi osebnostnih značilnosti ter nenazadnje trenutne epidemiološke situacije, ki je zajela svet.

Delodajalec lahko prispeva izjemen delež k zadovoljstvu zaposlenih in posledično njegovi učinkovitosti in sicer s prilagoditvijo delovnih mest, fleksibilnostjo urnika, možnostjo dela na daljavo, spodbujanjem in omogočanjem zdravega načina življenja kakovostnega preživljanjem prostega časa ter kakovostne izrabe dopusta, brez »delovnih« motenj, aktivnega vključevanja posameznika v delovni proces, osmišljanja njihovega dela, pravočasnim informiranjem, aktivnim medsebojnim komuniciranjem, pravočasnim prepoznavanjem stresa pri posamezniku ter odpravo določenih stresorjev in nenazadnje upoštevanjem starostne raznolikosti. Skrb za psihično in fizično zdravje se vedno prične pri vsakem posamezniku, da aktivno preživlja prosti čas, da si najde čas za sprostitev, da upošteva nasvetov zdravnikov in nenazadnje tudi, da izbere poklic, ki ga veseli in z veseljem opravlja.

Z letošnjo konferenco želimo opozoriti na potrebo po vpeljavi zdravega življenjskega sloga v naš vsakdan, saj je kumulativni učinek le tega najbolj razviden v kasnejših letih in se odraža v našem fizičnem počutju, zdravstvenem stanju, zadovoljstvu in nenazadnje tudi pripravljenosti delati dlje.

PRIJAVITE SE TUKAJ

*Pri prijavi vam svetujemo, da uporabite brskalnik Chrome ali Edge.

Konferenca je namenjena direktorjem, kadrovskim direktorjem ter drugim kadrovskim strokovnjakom, da najdejo ideje in nasvete, kako ravnovesje vpeljati v delovni proces svojih podjetij in življenja njihovih zaposlenih.

Za vas smo pripravljamo program, ki vas bo pustil vse prej kot ravnodušne. Obetajo se vam zanimivi in provokativni predavatelji, ki jih nikakor ne smete zamuditi. Predstavljene bodo tudi dobre prakse slovenskih podjetij, ki so pridobila sredstva za ta namen na naših razpisih in so nam lahko za vzgled. VEČ ...

Konferenco bo povezovala dr. Damjana Pondelek, ki je direktorica podjetja Urednica, strokovnjakinja za krepitev odnosov in vodenja in strateška svetovalka vodstvom in kolektivom v zahtevnih okoliščinah.


Konferenca bo za udeležence brezplačna. Program sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana info@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani