Študenti / Delodajalci / Izobraževalne ustanove / Novice / 08 Mar 2019

1328 študentov sodelovalo v 186 uspešno izvedenih projektih Po kreativni poti do znanja

Objavili smo rezultate in povzetke poročil vseh 186 projektov, ki so jih univerze in visokošolski zavodi v Sloveniji izvedli v sklopu razpisa Po kreativni poti do znanja v študijskem letu 2017/2018.

V študijskem letu 2017/2018 je bilo v vrednosti skoraj 3,2 milijona evrov sofinanciranih 186 projektov, v katerih je sodelovalo 1328 študentov, 492 pedagoških mentorjev in koordinatorjev ter kar 269 delovnih mentorjev iz gospodarstva oziroma negospodarstva.

Program Po kreativni poti do znanja se izvaja tako, da samostojni visokošolski zavodi ali univerze v Sloveniji na razpis prijavijo projekte, ki so jih oblikovali skupaj s podjetji iz gospodarstva ali družbenega okolja. Projekti so zasnovani na način, da študenti iščejo različne kreativne rešitve na konkretne izzive oziroma probleme, s katerimi se podjetja srečujejo. Tako mladi ob partnerskem sodelovanju visokošolskih zavodov z (ne)gospodarstvom pridobijo praktične izkušnje in se srečajo z delovnim okoljem že med izobraževanjem.

Vir: Arhiv Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, Univerza v Ljubljani

Izvajanje projektov v okviru navedenega razpisa se je zaključilo konec avgusta 2018. Raznovrstni izvedeni projekti so prinesli odlične rezultate in rešitve za izzive v gospodarstvu na področju naravoslovja, tehnike, družboslovja, umetnosti, humanistike in kmetijstva. Študenti so s sodelovanjem na projektih PKP razvili številne kompetence in veščine, nadgradili znanja, se seznanili trgom dela ter navezali stik s potencialnimi delodajalci. Prav tako so projekti PKP s povezovanjem gospodarstva in visokega šolstva prispevali k posodabljanju študijskih programov v Republiki Sloveniji.

Vas zanima s kakšnimi izzivi so se študenti srečali in kakšne rešitve so našli? Vabljeni k prebiranju poročil!

Program sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana info@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani