Zaposleni / Posamezniki / Novice / 25 Apr 2023

Leto 2023 je evropsko leto spretnosti

Leto 2023 je razglašeno za evropsko leto znanj in spretnosti. Otvoritev leta spretnosti bo 9. maja 2023, različni dogodki in aktivnosti pa bodo potekali vse do 8. maja 2024. Dogodkom se bo pridružil tudi sklad.

Evropsko leto znanj in spretnosti postavlja v središče znanje in spretnosti. Bistvo tega leta je pomoč ljudem pri pridobivanju ustreznih znanj in spretnosti za kakovostna delovna mesta ter pomoč podjetjem pri odpravljanju pomanjkanja znanj in spretnosti v EU.

Delovna sila s potrebnimi znanji in spretnostmi prispeva k trajnostni rasti, vodi k inovacijam in izboljšuje konkurenčnost podjetij. Kvalificirani delavci imajo boljše zaposlitvene možnosti in širše možnosti za polno vključevanje v družbo. To je ključnega pomena za gospodarsko okrevanje ter zeleni in digitalni prehod družbe.

Po vsej EU bodo v letu spretnosti potekali dogodki in kampanje ozaveščanja. Predstavljene bodo priložnosti in dejavnosti za razvoj znanj in spretnosti po vsej Evropi.

Otvoritev evropskega leta znanj in spretnosti bo potekala prek spletnega prenosa v torek, 9. maja 2023 med 14. in 15.30 uro. Več informacij najdete tukaj.

Tudi v Sloveniji se bodo v tem letu zvrstili številni dogodki. Seznam dogodkov, ki se bodo odvijali v Sloveniji, najdete tukaj. Seznam se sproti dopolnjuje.

Vse dogodke, ki bodo potekali po celotni Evropski uniji, pa najdete tukaj.

Na skladu se zavedamo pomembnosti vlaganja v znanje in spretnosti. Že vrsto let s pomočjo evropskih sredstev izvajamo programe s katerimi razvijamo kompetence tako mladih, zaposlenih in tudi starejših zaposlenih.


Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani