Zaposleni / Delodajalci / Dogodki / 25 Jan 2021

9. in 10. februar 2021 - Štartajmo odločno v 2021

V sklopu Kompetentne Slovenije vas vabimo na vrhunsko e-usposabljanje »Štartajmo odločno v 2021« z dvema olimpijcema - Slovencem Andrejem Miklavcem in Jamajčanom Devonom Harrisom.

KDAJ: obvezna prisotnost na obeh terminih!

  • 9. februar 2021 od 13.00 do 14.45 ure
  • 10. februar 2021 od 10.00 do 11.45 ure

KJE: zoom - povezavo boste prejeli na vaš e-naslov nekaj dni pred e-usposabljanjem

VSEBINA:

Slovenija je izjemna športna nacija in mnogim državam po svetu predstavlja zgled. Pa ste kdaj pomislili, zakaj športniki uspejo nenehno premagovati ovire, izzive, kako se ustvari odločenost po doseganju ciljev, zakaj je sodelovanje in spoštovanje v ekipi ključ za napredek? Predvsem pa, zakaj tega ne znamo na enak način početi in ustvarjati v podjetjih, družbi? Tokratna delavnica vam ponuja vpogled in razumevanje dveh olimpijcev, ki sta vsak na svojem koncu sveta v različnih okoliščinah odkrivala in utrjevala svoje sposobnosti pri doseganju ciljev. Oba predavatelja bosta delila znanje in izkušnje ter pomagala organizacijam, podjetjem in posameznikom razumeti in uporabiti principe iz vrhunskega športa v vsakdanje življena posameznika.

Delavnica je primerna za vsakega, ki stremi k boljšemu, uspešnejšemu. Skrivnosti, kako to počnejo vrhunski športniki in kako lahko to počnete tudi vi, bodo razkrite v programu Štartajmo odločno!

Gre za dvodnevno e-usposabljanje, predavanje o motivaciji, odločitvah in vztrajnosti, ki pripeljejo do zastavljenih ciljev in napredka. Usposabljanje je razdeljeno na dva sklopa.

  • Prvi sklop »From Olympic Gardens to Olympic Games« bo izvedel jamajški olimpijec Devon Harris in bo potekal v angleškem jeziku brez prevoda v slovenščino.

V tem delu bo trikratni jamajški olimpijec Devon Harris govoril o njegovi življenjski poti, od nasilnega, geto predela, v katerem je rasel Devon, imenovanega Olympic Gardens, do poti na angleško najbolj prestižno vojaško šolo na svetu (Royal Military Academy Sandhurst, England) in nenazadnje do ustanovitve in kapetanske vloge prve jamajške bob ekipe. Ekipa, ki je navdušila svet in po kateri je bil kasneje posnet Disneyjev film Cool Runnings (slovenski prevod Ledene steze).

Ideje, ki jih bo Devon Harris predstavil so:

  1. Oblikuj vizijo (Za oblikovanje vizije potrebujete v vaših možganih dobro izdelano sliko, kako bo izgledala vaša prihodnost)
  2. Prevzemi odgovornost (Ne počuti se kot žrtev)
  3. Bodo natančen glede tvojega »ZAKAJ?« (Identificiraj in zapiši zakaj so tvoji cilji pomembni)
  4. Bodi konsistenten (Vsa dejanja omogočajo doseganje zastavljenih ciljev in dosežkov)
  5. Vztrajaj (Vztrajanje je ključ za premagovanje nevidnih izzivov)

Drugi sklop »Vsak je rojen s poslanstvom biti uspešen« bo izvedel slovenski olimpijec Andrej Miklavc in bo potekal v slovenskem jeziku.

Vsi smo si med seboj različni, a kljub temu vsi stremimo k uresničevanju istih potreb. Uresničevanje potreb po varnosti, po raznolikosti, po pomembnosti, po ljubezni in povezanosti, po napredovanju in ne nazadnje po prispevanju drugim. Motivacijska predstavitev, v kateri Andrej Miklavc učinkovito in enostavno ponazori povezavo z izkušnjami in življenjem vrhunskega športnika, v življenje po športni poti – na poslovnem področju. Da bi postali v katerikoli stvari odlični, potrebujemo odločenost in vztrajnost. Le to nas pripelje k odličnim sposobnostim. Večje imamo sposobnosti, večja je naša samozavest. Večja samozavest nam utre pot k višjim ciljem in boljšim rezultatom. Višji cilji pa od nas zahtevajo več žrtvovanja, nenehno učenje ter raziskovanje novih znanj in pristopov. To pa predstavlja osnovo za napredovanje.

Ideje, ki jih bo Andrej Miklavc predstavil so:

  1. Vsi smo rojeni s poslanstvom biti uspešen
  2. Kako svoje sanje spremeniti v svojo zmago
  3. Princip postavljanja ciljev deluje kot princip delovanja navigacije
  4. Moč osebne identitete za doseganje ciljev

Vsebina je primerna za vse profile udeležencev, za vodje, managerje, podjetnike, zaposlene.

PRIJAVA


O IZVAJALCIH:

Devon Harris je 3-kratni Jamajški olimpijec. Bil je kapetan prve Jamajške bob ekipe, ki je nastopala na zimskih olimpijskih igrah. S svojo neverjetno zgodbo so navdušili Disney, ki je po njihovi zgodbi posnel do sedaj najuspešnejši Disneyev fim Cool Runnings (Ledena steza). Devon je vrsto let eden najbolj uspešnih in razprodanih motivacijskih govorcev, ki s svojo pronicljivostjo in iskrenostjo ob svojih lastnih izkušnjah pri premagovanju težav in spreminjanja nemogočega v mogoče, navdušuje ne samo podjetja iz seznama Fortune 500, temveč tudi širše. Skupaj z Andrejem Miklavcem sodelujeta na skupnih programih, kjer pomagata podjetjem in posameznikom prenašati uspešne izkušnje iz športa v poslovno okolje, na otroke in na življenje posameznikom širom sveta. Devon je tudi avtor dveh uspešnic, Keep on Pushing in otroške knjige YES, I can!

Andrej Miklavc, nekdanji vrhunski smučar, zmagovalec tekme v Svetovnem pokalu, trikratni olimpijec, mednarodni podjetnik. Andrej je po koncu dolge in uspešne športne poti ter študiju ekonomije, svojo kariero nadaljeval kot strokovni so-komentator na nacionalni TV, poslovni in podjetniški svetovalec, direktor marketinga in prodaje mobilnega operaterja in predstavnik največjega telekomunikacijskega podjetja na svetu, s sedežem v ZDA. V ZDA je bil povabljen v svetovalno in predavateljsko okolje, kjer je svoje športne in poslovne izkušnje prenašal v podjetja, organizacije in izobraževalne inštitucije. Je avtor dveh knjig: Šepetalec športnim otrokom – Zakaj imajo otroci radi šport in kako jih starši pri tem podpiramo (prevedena v štiri jezike) in Do uspeha iz strasti - Učinkovito usmerjanje vaših misli k uspehu in veliko več o vašem življenju. Je tudi ustanovitelj konzorcija Winter Sport Expert Group in vabljeni predavatelj na univerzah po Kitajski, Evropi in Kanadi. Veliko časa preživi v Sloveniji in v tujini, kjer je reden gost korporativnih in mednarodnih dogodkov, kot tudi organizator in voditelj High Performance programov. Njegov življenjski moto je: »Uspeh pomeni pot, na kateri se razvijaš, napreduješ in doprinašaš ostalim.«

Napovednik prihajajočih delavnic Kompetentne Slovenije si lahko ogledate tukaj.

Delavnico sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.



Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani