Študenti / Novice / 23 Oct 2020

ASEF štipendije za raziskovalni obisk v Sloveniji

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) je razpisala štipendije za obiske v Sloveniji. Fundacija povezuje Slovence doma in po svetu ter štipendira slovenske študente in študente slovenskih korenin za 10- tedenske raziskovalno-delovne obiske v vrhunskih podjetjih in fakultetah v Sloveniji.

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za štipendijski program ASEF Junior Fellows – štipendije za obiske v Sloveniji. Gre za enoletni program, v okviru katerega izbrani študenti opravijo raziskovalno-delovno prakso na slovenskih fakultetah in v slovenskih podjetjih, sodelujejo pri raziskovalnih projektih s svojega področja delovanja in se vključujejo v razne dejavnosti, ki jih izvaja ASEF, kot so delavnice mehkih veščin, treningi javnega nastopanja, javna predavanja in pogovori z zanimivimi gosti.

Možne so prijave za področja fizike, biologije, medicine, strojništva, elektrotehnike, računalništva, matematike, ekonomije, okoljskih znanosti, glasbe, prava, lingvistike, politologije, humanistike in drugih ved. Prijave so odprte za vse študente slovenskih korenin in tiste, ki imajo izkazan interes za prakso v Sloveniji, ne glede na stopnjo in kraj študija.

Rok za prijavo je torek, 1. december 2020.

Prijave morajo biti oddane na tej povezavi. Morebitna vprašanja lahko interesenti pošljejo na info@asef.net.

Štipendijski programi ASEF krepijo sodelovanje in kroženje znanja med Slovenijo in preostalim svetom. ASEF nadarjenim študentom omogoča, da se osredotočijo na raziskovanje in razvijejo svoje potenciale v največji možni meri.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana info@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani