Zaposleni / Delodajalci / Novice / 30 Mar 2020

Čestitke podjetjem Unior, Dobrovita in Labena za prejem posebnih priznanj SPP – Z leti še vedno zavzeti za 2019

V sklopu Zlate niti, vseslovenskega izbora najboljših zaposlovalcev, so bila že tretjič podeljena tudi priznanja SPP - Z leti še vedno zavzeti. Priznanja se podeljujejo podjetjem, ki so najvišji zgled in navdih uspešnega, učinkovitega in ustvarjalnega razvoja organizacije ter vsem tistim, ki utirajo pot in razumevanje, kako dragoceno je, da so ljudje Z leti še vedno zavzeti.

Na tokratni natečaj za priznanje, se je prijavilo kar 25 podjetij. Veseli nas, da raste zavest o starejših zaposlenih kot viru znanja in izkušenj, pripravljenost na prihajajoče demografske trende ter sama prepoznavnost in vrednost priznanja SPP – Z leti še vedno zavzeti. Natečaj s priznanjem je ena od aktivnosti projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI) s katero spodbujamo podjetja, da pokažejo skrb tudi za svoje starejše delavce.

Posebna priznanja za leto 2019 so prejela:
- Unior d.d. v kategoriji velikih podjetij,
- Dobrovita d.o.o. v kategoriji srednjih podjetij in
- Labena d.o.o. v kategoriji majhnih podjetij.

Odlična organizacijska klima, pozitivno vrednotenje in motiviranje starejših zaposlenih, strategije za ravnanje s starejšimi zaposlenimi, razvojni načrti, kjer so starejši v podjetji vir konkurenčne prednosti, to je le del vizij prejemnikov letošnjih priznanj. Vsa tri podjetja so se še posebej izkazala pri skrbi za osebno rast in razvoj starejših zaposlenih ter pri vsebinskem in številčnem naboru ukrepov, ki jih izvajajo za starejše zaposlene.

»S priznanji SPP – Z leti še vedno zavzeti spodbujamo podjetja, da pokažejo, da so dobri in odgovorni delodajalci, ki cenijo starejše zaposlene in v svoja podjetja uvajajo praktične rešitve za upravljanje starejših zaposlenih kot zavzetih in za podjetje pomembnih sodelavcev. S tem ne le postanejo zgled drugim, ampak tudi navdihujejo in spodbujajo,« ob tem dodaja Irena Kuntarič Hribar, direktorica sklada.

Preostali prejemniki priznanj pa so podjetja:

Danfoss Trata, Društvo CTRP Maribor, Gorenje Orodjarna, Imperial Brands – 3dva, Imperial Brands – Tobačna Grosist, Imperial Brands – Tobačna Ljubljana, Intereuropa, Kens, Kamp Koren Kobarid, Kovinarstvo Bučar, Kronoterm, Lunos, Mikrocop, Prevc, saloni pohištva, Radio Sora, Trgotur, Varis Lendava, Založba Rokus Klett, Zaposlitveni center Avantus, Zeus, davki in računovodstvo.

Več o Zlati niti in prejemnikih priznanj si lahko preberete tukaj.

Čestitamo vsem dobitnikom priznanj!Projekt ASI in natečaj SPP sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.


Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani