Zaposleni / Delodajalci / Posamezniki / Novice / 08 Nov 2019

Delavnice obvladovanja stresa in prebujanja kreativnosti Kompetentne Slovenije

V oktobru smo po različnih slovenskih mestih, poleg raznovrstnih delavnic, posvečenih razvoju komunikacijskih veščin, pripravili tudi delavnice namenjene vzbujanju kreativnosti v delovnem procesu ter obvladovanju stresa v poslovnem in zasebnem življenju.

V Ljubljani smo 24. oktobra 2019 organizirali drugo ponovitev delavnice Lego® Serious Play® (LSP). Izvedla jo je certificirana moderatorka metode LSP Barbara Krajnc, ki zadnjih nekaj let posveča svetovanju vodjem v Sloveniji in drugod. Delavnica z metodo LSP je vsestransko uporabna. Prvenstveno gre za raziskovanje in razvijanje idej ali rešitev, spodbuja timsko razmišljanje, povezuje misli in roke (3D način razmišljanja). Igra ima tako več prednosti na fizičnem, čustvenem, mentalnem in družbenem nivoju. Udeleženci so tokrat preko metode LSP upodobili idealnega sodobnega vodjo.

Udeležencem je bil na delavnici še posebej všeč drugačen način izražanja svojih idej, prav tako pa so pohvalili veliko praktičnega skupinskega dela.

Na področju obvladovanju stresa in ozaveščanja glede zdravstvenih tveganj, ki nastanejo pri preveliki izpostavljenosti dnevnim stresnim dogodkom, smo nadaljevali sodelovanje s priznano zdravnico medicine ter predavateljice Sanelo Banović, dr. med. Tako smo 21. oktobra 2019 na Ravnah na Koroškem in 22. oktobra 2019 v Krškem organizirali delavnico o izboljšanju psihofizičnega zdravja in obvladovanja stresa.

Udeleženci so na enodnevni delavnici podrobneje spoznali področje stresa, psihologije, psihosomatike ter primere dobre prakse v komunikaciji. Vsak udeleženec delavnice je slišal teoretične in praktične nasvete glede spopadanja in obvladovanja stresa v vsakdanjem življenju.

Udeleženci so vsebino delavnice in predavateljico sprejeli odlično. Še posebej so izpostavili njeno strokovnost in smisel za humor, ki naredita tudi resno tematiko, kot je obvladovanje in soočanje s stresom, razumljivo.

Več o Kompetentni Sloveniji in o napovedniku prihajajočih delavnic lahko preberete tukaj. V kolikor bi se želeli prijaviti na katero izmed njih, vas prosimo, da sledite povezavam, ki so navedene v vabilih.

Pridružite se nam!

Program Kompetenčni centri za razvoj kadrov sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani