Zaposleni / Delodajalci / Novice / 20 Jan 2021

Delavnice za vodstveni kader v izvedbi Sare Isaković ter Sonje Klopčič

V sklopu Kompetentne Slovenije je ekipa KOC 3.0 v začetku januarja organizirala dve zelo odmevni delavnici za vodstveni kader, in sicer prvo s Saro Isaković z naslovom »Vizualizacija uspeha in cilja« ter drugo s Sonjo Klopčič in z naslovom »Vodenje v krizi in ohranjanje osebne vitalnosti«.

Sara Isaković je najuspešnejša slovenska plavalka, dobitnica srebrne olimpijske kolajne na Olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008, ki so predstavljale vrhunec njene športne kariere. Poleg športa je danes, točno 5 let po zaključku kariere, svoje poslanstvo našla v raziskovanju delovanja možganov (na U.S Navy Seals-ih, Marincih ter Olimpijskih športnikih), ter dela na področju performance psihologije (psihologija optimalnega nastopanja).

Na dvodnevni e-delavnici »Vizualizacija uspeha in cilja« smo najprej pozornost preusmerili na vizualizacijo. Znano je namreč, da trening zavedanja sproži psihološko odpornost (da smo sposobni samo-obvladovanja in posledično obvladovanja situacije v kateri smo se znašli), vizualizacija pa pomeni pripravo v naprej. V teoriji smo se torej poskušali naučiti, kako si ustvariti vizualno predstavo nekega dogodka/nastopa ali pa vizijo končnega rezultata. Drugi delavniški dan je bil namenjen motivaciji in samozavesti ter ključnim vprašanjem, kaj torej pomeni biti resnično samozavesten, kaj je ključ do motivacije in kako jo ohranjamo. Priložnost smo imeli slišati veliko zanimivih spoznanj in razlag o tem, kaj pomeni samozavest (razvojna psihologija) in kako jo ohranjati tudi takrat, ko se ne počutimo dovolj sposobne. Posledično smo se lotili tudi motivacije in skupaj prišli do spoznanja, da bolj kot človek verjame v svoje sposobnosti, bolje se počuti v svoji koži, vztrajnejši in doslednejši je, se ne identificira z rezultatom in ohranja notranjo motivacijo, ki ni vezana samo na zunanjo nagrado ampak na celotno osebnostno rast.

Sliki sta iz delavnice Vizualizacija uspeha in cilja s Saro Isaković

Mag. Sonja Klopčič je izkušnje nabirala v različnih industrijah kot generalna direktorica, direktorica razvoja kompetenc, predsednica uprave in krizna managerka. Zdaj je neodvisna razvijalka sodobnega vodenja in sodeluje z naprednimi organizacijami kot svetovalka, predavateljica, vodja projektov, mentorica ali coach. Je tudi avtorica prve slovenske knjige o voditeljstvu VODITELJSTVO: Vodenje in sodelovanje, moč in odgovornost in knjige AEIOU VODITELJSTVA. Od leta 2009 piše tudi blog o voditeljstvu. Je prejemnica nagrad za inovacije in priznanja Iconic Woman Creating a Better World for All.

Sonja je izkusila svetle in temne plati vodenja, od vodenja uspešnega hitro rastočega podjetja do predsednice uprave podjetja v krizi, zato je bila kompetentna izvajalka spletne delavnice z naslovom »Vodenje v krizi in ohranjanje osebne vitalnosti«, kjer so udeleženci spoznali, katere so potrebne kompetence za krizno vodenje in navigacijo v VUCA svetu. Predstavljeno je bilo, da krvni obtok podjetja tvorijo ljudje kot srce in denar kot kri, zato je potrebno skrbeti za oboje, osrednje vprašanje delavnice pa je bilo »Kdo pa skrbi za vodjo?«. Predstavljene so bile metode, kako naj vodja trenira mirnost v ''središču orkana'' in kako naj vzdržuje osebno vitalnost. Na interaktivni delavnici smo poiskali odgovore na vprašanja in spoznali, da za učinkovito komuniciranje ni dovolj, če znaš govoriti.

Napovednik prihajajočih delavnic Kompetentne Slovenije si lahko ogledate tukaj.

Delavnice sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani