Zaposleni / Delodajalci / Posamezniki / Novice / 26 Jun 2020

Delavnici o organizaciji delovnega okolja doma in poslovni psihologiji

Z delavnicami Kompetentne Slovenije si prizadevamo v kar največji meri odgovoriti trenutnim potrebam po usposabljanju zaposlenih ter slediti trendom, ki jih narekuje gospodarstvo. Pretekli teden so udeleženci pridobivali znanje o organizaciji delovnega okolja doma in samo-motivacija za delo ter iskali odgovor na vprašanje »Zakaj uspešne ljudi vse bolj zanima psihologija?.

18. junija 2020 je ekipa Kompetentne Slovenije gostila predavateljico Anjo Žagar, strokovnjakinjo na področju poslovne psihologije. Enodnevna delavnica je vsebovala teoretske elemente prepletene z veliko praktičnimi primeri in vajami, ki so pripomogle sodelujočim spoznati uporabno vrednost poznavanja psihologije odnosov in kako le-ti vplivajo na njihovo življenje, posel, motivacijo, komunikacijo in odločitve, ki jih sprejemajo.

Mnoge vedenjske raziskave so pokazale, da najbolj učinkoviti in uspešni ljudje veliko pozornosti posvečajo razvoju komunikacijskih veščin, empatije in razumevanju različnih tipov osebnosti. Sposobnost zrele in ciljno usmerjene komunikacije je smatrana kot velika prednost v poslovnem svetu in ostalih medosebnih odnosih.

Glede na razvejanost in globino tematike, jo je predavateljica Anja Žagar, po mnenju udeležencev, prenesla strokovno, zanimivo, z veliko primeri s prakse in z veliko pozitivne energije.

Na isti dan smo izvedli še eno delavnico - v obliki e-usposabljanja. Vsebina e-usposabljanja je bila zagotovo takšna, s pomočjo katere so udeleženci pridobili znanja za boljšo organizacijo dela v oteženih razmerah od doma ter se seznanili z načini kako se motivirati za delo brez zunanjega nadzora. Ključni poudarki delavnice so se osredotočali na najnovejše trende v teoriji zaznavanja osnovnih človekovih potreb, definicijo motivacije, kako učinkovito načrtovati korake za uspešno delo, kateri so motilci osebne motivacije in kako jih lahko obvladamo.

Izvajalec Tomaž Ovsenik (Transformacija d.o.o.) je poslovni trener z bogatimi izkušnjami s področja marketinškega komuniciranja, oblikovanja marketinških strategij, prodaje in vzpostavljanja dolgoročnih poslovnih odnosov.

Udeleženci so e-usposabljanje zelo dobro sprejeli, še posebej pa so izpostavili uporabnost vsebin in kakovost predavatelja.

Vabljeni k ogledu kratkega video posnetka.


Napovednik prihajajočih delavnic Kompetentne Slovenije si lahko ogledate tukaj.

Delavnico sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.


Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani