Dijaki / Študenti / Novice / 03 Feb 2023

Dijaki in študenti – preverite sveže razpisane kadrovske štipendije

Sklad vsako leto pozove delodajalce, da oddajo potrebe po kadrovskih štipendistih za prihajajoče šolsko/študijsko leto v skladovo aplikacijo Izmenjevalnica. Rok za oddajo za šolsko oziroma študijsko leto 2023/2024 je bil 31. januar, zato v Izmenjevalnici najdete sveže podatke o razpisanih štipendijah.

Na ta način sklad na enem mestu zbere ponudbo kadrovskih štipendij v Republiki Sloveniji. S centralizacijo objav v Izmenjevalnici obvešča potencialne štipendiste, promovira razpisane štipendije in s tem mladim zagotavlja podporo pri odločanju za izobraževanje.

Dijaki in študenti se lahko s kadrovskimi štipendijami, ki jih podeljujejo delodajalci, seznanijo na več načinov:

  • preko aplikacije Izmenjevalnica na spletni strani sklada, kjer lahko delodajalci oddajo svoje potrebe po kadrovskih štipendistih za posamezno šolsko/študijsko leto;
  • na spletnih straneh Regionalnih razvojnih agencij - RRA (seznam RRA), kjer objavljajo zbrane potrebe delodajalcev po štipendistih;
  • objave delodajalcev v njihovih internih glasilih, na spletnih straneh, v javnih občilih itd.

Namen kadrovskih štipendij je povezovanje mladih in delodajalcev, kajti podjetja si lahko z dolgoročnim kadrovskim načrtovanjem zagotovijo razvoj ustreznih kadrov in na ta način spodbudijo razvoj podjetij. Prednost kadrovskih štipendij je v tem, da zagotavljajo takojšnjo prvo zaposlitev po končanem šolanju.

PREVERI PONUDBO KADROVSKIH ŠTIPENDIJ V IZMENJEVALNICI

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani