Delodajalci / Novice / 15 Oct 2021

Direktor sklada nagovoril udeležence spletnega dogodka »Krepitev kadrovske funkcije v kemiji: Kompetence prihodnosti v industriji 4.0«

V sredo, 13. oktobra 2021, je pod okriljem Združenja kemijske industrije potekal prvi del spletnega usposabljanja za predstavnike kadrovskih služb in projektne partnerje Kompetenčnega centra za razvoj kadrov – Tovarne prihodnosti. Srečanje je potekalo na temo kompetenc prihodnosti v industriji 4.0, s poudarkom na krepitvi kadrovske funkcije v kemijski panogi, zaradi splošnosti teme pa je bilo namenjeno tudi podjetjem, ki niso v tej panogi.

Zaradi uvajanja novih tehnologij, umetne inteligence, digitalne preobrazbe in industrije 4.0. ter 5.0 je v prihodnosti pričakovati tudi potrebe po spremembi kompetenc. Kompetence so seveda izredno pomembne pri gradnji lastne kariere prav tako pa tudi v zagotavljanju poslovne odličnosti podjetja. Skozi spletno usposabljanje so vrhunski domači in tuji strokovnjaki podali pregled kompetenc kemijske industrije prihodnosti, potrebnih za izzive, ki jih prinašajo nove tehnologije in zahteve.

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad s podporo evropskih sredstev izvaja različne programe. Od leta 2010 tudi program Kompetenčni centri za razvoj kadrov. Kompetenčni centri povezujejo slovenska podjetja v partnerstva za razvoj kadrov in predstavljajo pomembno spodbudo delodajalcem, da se razvoja zaposlenih poslužijo kot strateškega orodja za doseganje večje konkurenčnosti in boljših poslovnih rezultatov na globalnem trgu.

Kot je v uvodnem nagovoru poudaril direktor sklada Franc Pristovšek, je sklad v tem času v okviru programa finančno podprl že 46 kompetenčnih centrov za razvoj kadrov. Eden od teh je tudi Kompetenčni center tovarn prihodnosti, ki združuje kar 50 odličnih slovenskih podjetij iz različnih panog. Vključuje tudi podjetja iz kemijske industrije, ki si prizadevajo ustrezno odgovoriti na izzive današnjega časa za doseganje optimalnega napredka in razvoja. In tovrstna usposabljanja prav gotovo tvorno prispevajo k doseganju teh ciljev.

Drugi del usposabljanja »Krepitev kadrovske funkcije v kemiji: Kompetence prihodnosti v industriji 4.0« se bo nadaljeval v torek, 19. 10. 2021, prav tako prek spleta. Več informacij je dostopnih TUKAJ.


V spodnjem videu lahko prisluhnete direktorju Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije, Francu Pristovšku.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani