Zaposleni / Delodajalci / Novice / 26 Jan 2023

Evropska komisija obiskala tudi primer dobre prakse programa KOC

Ob potrditvi Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027 je Slovenijo prejšnji teden obiskala delegacija Evropske komisije. Le ta je v sklopu študijskega obiska obiskala tudi podjetje Polycom, ki je predstavilo primer dobre prakse programa KOC – Kompetenčni centri za razvoj kadrov, ki smo ga uspešno izvajali na skladu.

Podjetje Polycom je sodelovalo v Kompetenčnem centru mreže za prehod v krožno gospodarstvo, kjer so razvijali kompetence s področja krožnega gospodarstva. Iztok Novak, direktor podjetja Polycom, je na srečanju predstavil podjetje ter njihovo sodelovanju v programu KOC. Izpostavil je, da je za uspešen prehod v model krožnega gospodarstva potrebno vlaganje v ključne kompetence zaposlenih, ki so neposredno vpeti v poslovne procese in da jim je sodelovanju v KOC-u omogočilo usposabljanja in izobraževanja na temo krožnega gospodarstva, ki so bila prilagojena njihovim željam in potrebam. Kompetenčni center mreže za prehod v krožno gospodarstvo je vključeval 27 podjetij, izvedli so več kot 40 delavnic in skupaj vključili več kot 180 zaposlenih. Na koncu je sledil še ogled podjetja.

S programom Kompetenčni centri za razvoj kadrov smo povezovali podjetja v partnerstva za razvoj kadrov ter usposabljali zaposlene v partnerskih podjetjih. V obdobju 2014-2020 smo podprli 27 kompetenčnih centrov, kjer je bilo realizirali skoraj 70.000 vključitev. Več o rezultatih programa.

Program KOC sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani