Dijaki / Študenti / Izobraževalne ustanove / Posamezniki / Novice / 17 Feb 2022

Izjemno zanimanje za spletno predstavitev štipendij

Sklad je tudi letos, v sredo, 16. 2. 2022, izvedel spletno srečanje, na katerem je predstavil štipendije, ki jih dodeljuje. Predstavitve se je udeležilo 240 dijakov, študentov, osnovnošolcev, staršev in šolskih svetovalnih delavcev. Zaradi izjemnega zanimanja za predstavitev pa je k sprva načrtovanima dvema srečanjema dodal še tri, ki bodo potekala v marcu.

Vodja Oddelka za štipendije in programe Ad futura Maja Gašparovič je predstavila Zoisovo štipendijo, štipendijo za deficitarne poklice, štipendije Ad futura za mednarodno mobilnost in štipendijo za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Udeleženci so izvedeli, kje iskati informacije o štipendijah drugih ustanov in kadrovskih štipendijah ter pobliže spoznali Izmenjevalnico, spletno aplikacijo, kjer so objavljene razpisane kadrovske štipendije in je mladim v pomoč pri iskanju le-te.

Največ zanimanja je bilo za Zoisove štipendije in za pogoje za dodelitev, največ vprašanj pa se je nanašalo posebne dosežke. Nekaj vprašanj je bilo tudi v zvezi s štipendijo za deficitarne poklice in štipendijami Ad futura.

Marca bodo potekale še vsak tri predstavitve, in sicer 2., 9. in 10. marca ob 16.30. Tisti, ki bi želeli udeležiti še katere od predstavitev štipendij v marcu, se lahko prijavijo tukaj: https://www.1ka.si/a/6b9bb525.


Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani