Študenti / Izobraževalne ustanove / Novice / 08 Jun 2019

»Jabolko navdiha« študentom Fakultete za strojništvo za najboljše brezpilotno letalo na svetu

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v soboto, 8. junija 2019, na posebni slovesnosti ob državnem prazniku, dnevu Primoža Trubarja, ekipi študentov Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani in mentorju doc. dr. Viktorju Šajnu podelil "Jabolko navdiha".

Gre za posebno priznanje, ki ga predsednik Republike Slovenije podeljuje izjemnim posameznikom in posameznicam, ki s svojimi dejanji in delovanjem navdihujejo druge. Ekipa 17 študentov ljubljanske Fakultete za strojništvo je na tekmovanju Design/Build/Fly (DBF) v Združenih državah Amerike prepričljivo zmagala v letenju daljinsko vodenega brezpilotnega letala.

Sodelovanje na tekmovanju je omogočil tudi sklad, saj so študenti pridobili štipendijo Ad futura za sodelovanje na tekmovanjih v tujini.


Slavnostne podelitve "Jabolka navdiha" se je udeležila tudi direktorica Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Irena Kuntarič Hribar.

Sklad vsako leto, predvidoma decembra, objavi razpis za štipendije za sodelovanje na tekmovanjih v tujini. Slovenske izobraževalne, raziskovalne in strokovne ustanove lahko tako pridobijo sredstva za udeležbo tekmovalcev in njihovih mentorjev na tekmovanjih iz znanja ali raziskovanja v tujini.

Več informacij o štipendiji za sodelovanje na tekmovanjih v tujini najdete tukaj.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani