Zaposleni / Delodajalci / Posamezniki / Novice / 10 Nov 2021

Kaj prinaša povezovanje in sodelovanje podjetij pri usposabljanjih?

Odgovor se skriva v novem videu, ki je nastal na projektu Kompetenčni centri za razvoj kadrov (KOC). Vabljeni k ogledu le-tega in prisluhnite, kaj so podjetja pridobila s sodelovanjem.

Kompetenčni centri za razvoj kadrov (KOC) je projekt, podprt s sredstvi Evropskega socialnega sklada ter Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Projekt je bil zasnovan že pred več kot desetimi leti in v tem času je bilo v okviru petih razpisov oblikovanih že 46 Kompetenčnih centrov, v katera se je vključilo prek 1000 slovenskih podjetij. Do sedaj je bilo realiziranih že več kot 100.000 vključitev zaposlenih v usposabljanja.

KOC 3.0 so že tretja operacija za vzpostavitev delovanja Kompetenčnih centrov. V okviru Javnega razpisa za vzpostavitev in delovanje KOC za obdobje 2019-2022 je bilo izbranih 10 partnerstev, ki so vezana na področja Slovenske Strategije Pametne Specializacije (S4). Skupaj je v njih preko 300 velikih, srednjih in malih podjetij. Poudarek je tokrat na razvoju kompetenc vseh zaposlenih, od najnižje postavljenega delavca do direktorja. Namen usposabljanj v okviru KOC je namreč razvoj kompetenc prihodnost, ne samo na področju digitalizacije in avtomatizacije, ampak tudi razvoj t.i. mehkih veščin.

Podjetja, ki sodelujejo v Kompetenčnih centrih, so s potekom projekta zelo zadovoljna, saj so kljub težavam, ki so jih je prinesle omejitve usposabljanja zaradi širjenja novega koronavirusa, uspeli izvesti veliko število usposabljanj, se prilagoditi razmeram in celo povečati sodelovanje v okviru KOC-ov.

V pričujočem videoposnetku smo zajeli njihove izkušnje s sodelovanjem v KOC 3.0, prednosti sodelovanja v takem projekt, izpostavili pa so tudi področja usposabljanj, ki so za njih v tem trenutku najbolj pomembna.


Program KOC sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani