Dijaki / Študenti / Posamezniki / Novice / 06 Apr 2021

Kako napisati dober esej v angleščini?

Takšen je bil naslov brezplačne delavnice, ki je potekala v petek, 2. aprila 2021, v izvedbi EducationUSA centra prek spleta. Interes za delavnico o pisanju eseja v angleščini za opravljanje mature ali sprejem na tuje univerze je bil zelo velik. Dijaki in študentje pa so dobili številne koristne in praktične napotke za pisanje eseja.

Delavnica je bila namenjena vsem, ki se nameravajo prijaviti na študij v tujini in kjer je bistven del tudi dobro napisan esej, so v delavnici videli priložnost dodatne priprave na pisanje eseja pri angleščini na maturi ali pa tistim, ki bodo kmalu opravljali SAT, IELTS ali TOEFL izpit.

Več kot 80 udeležencev je z zanimanjem prisluhnilo napotkom Jelene Primorac, profesorice angleškega jezika, pisateljice in prevajalke s 15- letnimi izkušnjami na področju poučevanja, kako že z dobrim uvodom pritegniti bralca k nadaljnjemu prebiranju eseja. Udeleženci so se prek konkretnih vaj preizkusili predvsem v pisanju dobrega uvoda, za katerega je pomembno, da že s prvim stavkom pritegne bralca. V nadaljevanju pa bralcu nakaže rdečo nit zgodbe in doda tezo, na kateri nadaljnja zgodba temelji, nato se loti pisanja obširnega jedra in kratkega zaključka. Delavnica je bila zelo intenzivna in praktično naravnana, odzivi po delavnici pa zelo pozitivni.

EducationUSA center, ki deluje v okviru sklada, nudi natančne in celovite informacije o študijskih priložnostih v ZDA in tako pomaga študentom pri izbiri šol in postopku prijave na izbrane izobraževalne ustanove. V okviru centra se izvajajo tudi predstavitve, povezane s študijem v ZDA, ali delavnice, kot je bila ta o pisanju eseja.


Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani