Zaposleni / Delodajalci / Novice / 21 Jun 2022

Kako zmanjšamo občutek osamljenosti

V sklopu Kompetentne Slovenije smo 16. junija 2022 izvedli delavnico na temo osamljenosti in kako jo zmanjšati. Delavnico je izvedel Staš Žnidar, direktor Inštituta Sensus.

JŠRIP Proces P7 - Storitve odnosov z javnostmi - Sabina MrlaUdeleženci so preko interaktivnega podajanja teoretičnih vsebin, praktičnih vaj ter izkustvenega učenja na sebi, pridobili znanje o delovnem okolju, ki omogoča osamljenost. Spoznali so, kaj je tiha osamljenost in kako jo prepoznamo ter kaj je tisto, kar ohranja osamljenost pri človeku. Osamljenost je izolacija posameznika od skupine, kjer vsak individuum povzroči manjšo delovanje skupine. Usklajenost in povezanost skupine je mogoča le tam, kjer imajo člani močan občutek povezanosti in med njimi vlada efektivni nivo psihološke varnosti. Slednje je osnova za dosego notranje motivacije, ki nas žene po lastnemu doseganju ciljev. Skupine, ki omogočajo obstoj močno izoliranih in osamljenih članov, sebi ne omogočajo nadaljnjega razvoja in skupne uporabe znanja.

JŠRIP Proces P7 - Storitve odnosov z javnostmi - Sabina Mrlak

Asocialna osebnostna struktura, doživljanje tesnobe ali socialne anksioznosti lahko še povečajo razdaljo med skupino in posameznikom. Dokler se povezanost ponovno ne vzpostavi, je lahko takšno stanje izvor prekomernega stresa in nevarnost še za dodatne izključitve posameznikov.

Dobili so tudi rešitev, kako naj posameznik pristopa in katere veščine so potrebne za premagovanje težkih situacij. V nadaljevanju je predavatelj opisal razvoj ranljivosti in ranljivo komunikacijo. Podano je bilo ravnanje, kako vzpostaviti ne-izolacijsko okolje ter kako krepimo povezanost v skupnosti. Predavatelj je poudaril, da sposobnost vzpostavljanja zdravega stika, čustvene komunikacije in razvoja lastne ranljivosti povzroči, da se izolirana oseba odpre in ponovno aktivno priključi skupini. Skupine so skupno odgovorne, da so člani med seboj lahko slišani, aktivni in medsebojno motivirani. Efektivna komunikacija, učinkovita obravnava in razreševanje konfliktov in sprejemanje drugačnosti (mnenj, osebe, karakterja) so osnovni gradniki zdravega funkcioniranja skupine.

V mesecu juniju bomo izvedli še dve delavnici. Vabljeni k prijavi.

NAPOVEDNIK OSTALIH DELAVNIC

Delavnico sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani