Zaposleni / Delodajalci / Novice / 25 Sep 2019

Konferenca Talenti v fokusu in upravljanje sprememb v znamenju tudi starejših zaposlenih

Spletni portal MojeDelo.com je v sodelovanju s projektom ASI – Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile in drugimi partnerji 19. septembra 2019 izvedel 15. konferenco MojeHRDelo, katere se je udeležilo okoli 300 kadrovikov.

Konferenca se je pričela z okroglo mizo, kjer je sodelovala tudi direktorica Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS, Irena Kuntarič Hribar, ki je razložila, da talent v državni upravi večinoma pomeni učinkovitost. Pri izbiranju novih kadrov je poudarila, da išče nekaj več, neko dodano vrednost, ki jo lahko nekdo prinese določenemu delovnemu mestu.

Predavatelji so v okviru konference z različnih zornih kotov obravnavali talente kot potencialne iskalce zaposlitve, kot vire znotraj podjetja, kot posamezno skupino zaposlenih itd.

Karl-Johan Hasselström s podjetja Universum Global, ki se ukvarja z raziskavami trga je povedal, da so talenti včasih izbirali podjetje, danes pa talenti izbirajo podjetje na podlagi poslanstva podjetja. Celica Thellier, ustanoviteljica in direktorica zagonskega podjetja ChooseMyCompany, je predstavila, kako lahko potencialni iskalci zaposlitve na njihovih spletnih straneh pridobijo ključne informacije o določenem podjetju na podlagi ocen, ki so jim bile podeljene. Dr. Sotiris Karagiannis izrazil mnenje, da je treba talente iskati predvsem znotraj podjetja in s tem lahko podjetja prihranijo sredstva, iskanja talentov zunaj podjetja.

Viktoria Radojković-Herok, partnerica podjetja Galagan Advisory, je poudarila, da starejši želijo biti avtonomni in vključeni v delovanje posameznega podjetja, saj imajo izkušnje in znanje, vendar so pogosto neupoštevani in spregledani, kar se posledično odraža v nepripravljenosti delati dlje. Na konferenci je svojo dobro prakso predstavilo tudi podjetje Petrol d.d., ki je predstavilo, kako razvijajo potenciale vseh zaposlenih in spodbujajo vključevanje, sodelovanje in povezovanje znotraj podjetja s svojo strategijo raznolikosti, katere del so tudi starejši zaposleni.

Projekt ASI sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani