Zaposleni / Delodajalci / Posamezniki / Novice / 15 Oct 2020

Na Italijanskem poslovnem forumu tudi o pomenu usposabljanja zaposlenih

V sredo, 14. oktobra 2020 je preko platforme Zoom potekalo uvodno srečanje Italijanskega poslovnega foruma (IBF), namenjenega povezovanju odločevalcev in podjetij tako iz Italije kot Slovenije.

Na srečanju, ki ga je organiziral Circular Business Academy in delno sofinanciral Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad v okviru projekta Kompetentna Slovenija, so udeležence pozdravili predstavniki Republike Italije z italijanskim veleposlanikom v Republiki Sloveniji, njegovo ekscelenco Carlom Campanilejem na čelu. Veleposlanik in direktorica Italijanske trgovske agencije, Serenella Marzoli, sta pohvalila dobre odnose med državama, predvsem na poslovnem področju in izrazila željo po še večjem sodelovanju v luči okrevanja gospodarstev obeh držav po izhodu iz korona krize. Iz UMAR-ja se je oglasil Peter Wostner, ki je apeliral na odločevalce tako v Sloveniji kot v Italiji, naj s sredstvi, ki jih namenja EU za blaženje posledic korona krize, ravnajo preudarno in naj investirajo v ukrepe, ki bodo imeli dolgoročen učinek, predvsem na področju trajnosti, zelenega prehoda in digitalizacije v gospodarstvu.

Udeležence je pozdravila in nagovorila direktorica Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Irena Kuntarič Hribar, ki je poudarila, da tudi v tem obdobju vseprisotnega virusa sklad sofinancira podjetja in predvsem zaposlene, da se izobražujejo in usposabljajo bodisi v izogib izgube zaposlitve (SPIN) bodisi zaradi razvoja kompetenc prihodnosti (ASI in KOC). Izpostavila je dejstvo, da slovenska podjetja ukrepom navkljub še vedno usposabljajo svoje zaposlene in da so se zelo hitro prilagodili razmeram, saj sedaj veliko večino usposabljanj izvedejo on-line, kar kaže, da so pripravljena investirati v zaposlene in v digitalizacijo svojih procesov.


Konferenca je bila podprta iz sredstev iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v okviru programa Kompetenčni centri za razvoj kadrov, projekta Kompetentna Slovenija.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani