Študenti / Delodajalci / Izobraževalne ustanove / Novice / 14 Nov 2019

Na kratko o kompetencah

V oddaji Na kratko so ta teden govorili o kompetencah. K sodelovanju je bila povabljena tudi direktorica sklada Irena Kuntarič Hribar, kot primer dobre zgodbe krepitve kompetenc mladih v času izobraževanja pa je bil predstavljen projekt Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani, ki je nastal na programu Po kreativni poti do znanja.

»Ko govorimo o kompetencah, opisujemo znanje, izkušnje, spretnosti, čustva, ki jih posameznik potrebuje za opravljanje določenih nalog. Kompetence lahko posameznik krepi oziroma jih pridobiva celo življenje« je uvodoma v prispevku povedala direktorica sklada.

Na skladu s pomočjo evropskih sredstev izvajamo različne programe za razvoj kompetenc posameznikov od šolanja dalje, vse do zaključka karierne poti. Za razvoj kompetenc mladih sklad skrbi s programoma Po kreatini poti do znanja in Študentski inovativni projekti za družbeno korist.

Kot primer dobre zgodbe pridobivanja različnih kompetenc že v času študija je v prispevku predstavljen projekt Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani z naslovom Kreiranje spletnih orodij za predstavitev najnovejših koristnih podatkov s področja zdravja in dobrobiti eksotičnih živali, ki se je izvedel v okviru programa projekta Po kreativni poti do znanja. V njem so študenti različnih fakultet izdelali priročnik, zloženke in spletno stran ter preko tega ne le izpopolnjevali in izmenjevali svoja predmetna znanja in izkušnje, pač pa so se naučili tudi sodelovanja in komunikacije v timu, ki je danes vse bolj pomembno.

Vabljeni k ogledu prispevka.

Podjetja, organizacije, mladi! Če si tudi vi želite ustvariti svojo dobro zgodbo, ste prijazno povabljeni k sodelovanju v programih projektih PKP ali ŠIPK. Izkoristite priložnosti in se prijavite na razpis zdaj!

Čas za prijavo na razpis PKP je do 22. 11. 2019, na voljo je 1.778.241,60 EUR. Več…
Na razpis ŠIPK pa se lahko prijavite do 6. 12. 2019, kjer je na voljo 1.965.763,82 EUR. Več…

Programa PKP in ŠIPK sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Sorodni razpisi

Vsi razpisi

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani