Študenti / Delodajalci / Izobraževalne ustanove / Posamezniki / Novice / 24 Jul 2020

Na projektu ŠIPK raziskovali nastanek odpadnih zdravil

V sklopu programa Študentski inovativni projekti za družbeno korist poteka projekt, v katerem raziskujejo zelo aktualno problematiko, in sicer odpadna zdravila kot ekološki in ekonomski problem.

Program ŠIPK študentom omogoča, da pridobijo praktične izkušnje že v času študija. Pod vodstvom mentorjev iščejo inovativne rešitve za izzive negospodarskega sektorja v lokalnem in regionalnem okolju. Tako se povežejo tisti, ki se srečujejo z izzivi, in tisti, ki za te izzive iščejo rešitve.

Na Radiu Maribor so posneli pogovor z Luko Oblakom, študentom Medicinske fakultete Univerze v Mariboru in članom projektne ekipe. Predstavil je namen projekta, nekatere ugotovitve ter koristi, ki jih delo na projektu prinaša študentom. Namen projekta Odpadna zdravila – ekološki in ekonomski problem je ugotoviti, kako posamezniki ravnajo z odpadnimi zdravili, koliko je le-teh in kakšni so razlogi za nastanek.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora - tukaj.


Program sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani