Zaposleni / Delodajalci / Posamezniki / Novice / 15 Oct 2020

Na tiskovni konferenci predstavljeni rezultati in učinki programa SPIN

V sredo, 14. 10. 2020, je direktorica sklada Irena Kuntarič Hribar sodelovala na novinarski konferenci na programu SPIN - Vključevanje oseb, ki so pred izgubo zaposlitve, v ukrepe na trgu dela, ki jo je pripravilo partnerstvo iz Kohezijske regije Vzhodna Slovenija. Predstavljeni so bili rezultati in učinki projekta, s poudarkom na zgodbah o uspehu, ki so se zgodile v času širjenja novega korona virusa.

V času širjenja novega korona virusa se je projekt SPIN-KRVS (Kohezijska regija Vzhodna Slovenija) izkazal kot učinkovita rešitev za ohranjanje zaposlitve ali hitrejše prehajanje oseb, ki so pred izgubo zaposlitve, v novo zaposlitev na trgu dela. SPIN s storitvami za razvoj kariere in usposabljanji omogoča celovito brezplačno podporo zaposlenim, katerih zaposlitev je ogrožena, da razvijajo veščine in kompetence prihodnosti, ki povečujejo zaposljivost in uspešnost zasedbe delovnih mest.


Direktorica je izpostavila, da nam je v času, ko izvajamo projekt SPIN skupaj z obema partnerstvoma, uspelo izvesti veliko koristnih usposabljanj in izobraževanj, ki so namenjena zaposlenimi pred izgubo službe. Omogočili smo jim, da so pridobili kompetence, ki jih potrebujejo za prehod v novo zaposlitev ali za ohranitev obstoječe. Odkar se izvaja program SPIN, je bilo v usposabljanja vključenih že 1343 posameznikov iz celotne Slovenije, od tega jih je 680 že zaključilo usposabljanja. V vmesnem času smo se prilagodili novim razmeram pri preprečevanju Covid 19 in smo udeležencem omogočili tudi usposabljanja preko spleta.

Na predstavitvi je bil dan poudarek na zgodbah o uspehu, ki so se zgodile v času širjenja novega korona virusa. Konferenco je vodil mag. Franci Kotnik, direktor Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice in predstavnik delodajalcev. Dr. Selma Filipančič Jenko, vodja projekta, je predstavila dosedanje izkušnje, dosežene rezultate in učinke projekta SPIN na širše okolje. O uspešnem sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje je govorila mag. Alenka Rumbak, direktorica Območne službe Celje, ki je izpostavila pozitivne učinke sodelovanja pri vključevanju iskalcev zaposlitve in presežnih delavcev podjetja Steklarna Rogaška, d. o. o. in Steklarski Hram, d. o. o. v usposabljanja SPIN. Sledila je predstavitev usposabljanj SPIN s strani mag. Sandre Bera, predstavnice vodilnega partnerja iz podjetja Invel d. o. o., s poudarkom na izvajanju izobraževanj v času širitve novega korona virusa ter izjavami sodelujočih deležnikov iz KRVS in udeležencev usposabljanj SPIN, ki so se v času širitve novega korona virusa izvajala v celotni regiji.


Več o projektu SPIN si lahko preberete tukaj.



Program SPIN sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enakem možnosti.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani