Posamezniki / Novice / 10 Feb 2023

Obisk delegacije iz Črne gore

V četrtek, 9. 2. 2023, smo na skladu gostili visoke predstavnike Črne gore. Osrednja tema pogovora je bil sistem nadomestil preživnin.

Direktorica sklada mag. Barbara Leder je uvodoma predstavila glavna področja delovanja sklada. Ana Raicević, sekretarka Ministrstva za finance, Darko Stojanovic, državni sekretar Ministrstva za delo in socialno varstvo ter Milovan Vujovic, vodja Oddelka preživninskega sklada so predstavili izzive s kateri se soočajo v Črni gori ob pričetku izvajanja na novo uvedene pravice iz naslova nadomestil preživnine. Sodelavke sklada, Ajda Likar, Karmen Vnučec in Marija Leustek so podrobneje predstavile ureditev sistema v Sloveniji. Sledil je pogovor in izmenjava izkušenj z namenom iskanja predlogov, kako zagotoviti učinkovit sistem izplačevanja pravic do nadomestila preživnine in kako zagotoviti uspešno izterjavo preživninskih zavezancev.

Srečanje bo služilo kot dobro izhodišče za nadaljnjo izmenjavo izkušenj in sodelovanje.
Sorodne novice

Ministrstvo za finance Črne gore in sklad danes podpisala memorandum o sodelovanju na področju nadomestil preživnine

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je v sredo, 15. marca 2023, obiskali visoki predstavniki Črne gore z namenom podpisa memoranduma in okrepitve sodelovanja na področju nadomestil preživnine....

Vse novice

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani