Dijaki / Študenti / Novice / 06 Dec 2023

Odločanje o nadaljnjem prejemanju Zoisovih štipendij

Pojasnjujemo, kako poteka postopek odločanja pri nadaljnjem prejemanju Zoisovih štipendij in zakaj prihaja do manjše zamude pri odločanju.

Vloge za nadaljnje prejemanje Zoisovih štipendij se obravnavajo po vrstnem redu glede na datum prejema vloge. Vlagatelji, ki so vlogo za nadaljnje prejemanje vložili v juniju, juliju ali prvi polovici avgusta, so odločbe že prejeli, večini je bila štipendija tudi že izplačana. V zadnji dekadi avgusta je sklad prejel tudi več kot sto vlog na dan in žal se ne da vseh naenkrat in sproti obravnavati. Prav tako smo imeli na začetku tehnične težave s povezljivostjo med sistemi eUprava-GC-ISCSD, zato se je z obravnavo pričelo kasneje kot pretekla leta.

Sklad se zaveda, da je štipendija marsikomu pomemben vir sredstev v času izobraževanja, zato si prizadeva, da bi bilo o štipendijah odločeno čim prej. Zadevo rešujemo tudi z reorganizacijo zaposlenih na Oddelku za štipendije.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo zagotovilo dodatno izplačilo štipendij v decembru in sicer 22. 12. 2023.

Hvala vam za razumevanje.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani