Zaposleni / Delodajalci / Novice / 01 Jun 2023

Otvoritev evropskega leta spretnosti

V četrtek, 1. junija 2023, je v Ljubljani potekal otvoritveni dogodek Evropskega leta spretnosti, kjer je sodelovala tudi direktorica sklada mag. Barbara Leder. Vsi, ki ste dogodek zamudili, si lahko ogledate posnetek dogodka.

Evropsko leto spretnosti se je pričelo 9. maja 2023 in bo potekalo vse do 8. maja 2024. V tem obdobju bodo potekale številne dejavnosti in dogodki na temo spretnosti. Več informacij o načrtovanih dogodkih najdete tukaj.

Na otvoritvenem dogodku so predstavniki različnih resorjev in zavodov predstavili svoje dejavnosti in načrte za zagotavljanje razvoja spretnosti odraslih za delo in življenje nasploh. Izpostavljena je bila vloga izobraževanja odraslih in vseživljenjskega učenja v odnosu do aktualnih družbeno-ekonomskih izzivov in trendov.

Direktorica sklada je v predstavitvi z naslovom Naložba v ljudi je investicija v uspešno prihodnost poudarila, da na skladu že od leta 2008 dalje izvajamo programe za razvoj kadrov in da smo v pretekli perspektivi s pomočjo evropskih sredstev vključili v izobraževanja in usposabljanja preko 140.000 ljudi. S programi, ki krepijo tako kompetence mladih za izboljšanje njihove praktične usposobljenosti kakor tudi kompetence zaposlenih v podjetjih in posameznikov, bomo nadaljevali tudi v novi perspektivi 2021-2027.

Za vse, ki ste dogodek zamudili, vabljeni k ogledu posnetka.

Več informacij o evropskem letu spretnosti najdete na strani Andragoškega centra Slovenija.

Dogodek so pripravili Andragoški center Slovenije, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani