Študenti / Novice / 11 Jun 2024

Otvoritev mednarodne poletne šole o kvantni fiziki

V ponedeljek, 10. 6. 2024, je na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani potekala otvoritev mednarodne poletne šole o kvantni fiziki – Ljubljana Summer School, ki bo potekala vse do 3. 7. 2024.

Otvoritve se je udeležila tudi naša direktorica mag. Barbara Leder, saj naš sklad preko štipendiranja omogoča izjemnim tujim doktorskim študentom študij na področju kvantne fizike pri nas.

Naslovna stran PPT predstavitve mednarodne poletne šole v predavalnici


Slika: od leve proti desni - prof. dr. Janez Bonča, dekan Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, prof. dr. Dragan Mihailović, direktor Nanocentra in vodja Odseka za kompleksne snovi na Institutu Jožef Stefan, ga. Barbara Leder, direktorica Sklada, dr. Igor Papič, minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije, prof. dr. Boštjan Zalar, direktor Instituta Jožef Stefan

Na naš 350. javni razpis za štipendiranje doktorskega študija tujih državljanov za področje Fizike – usmeritev kvantne tehnologije - se lahko prijavijo tuji državljani, na doktorskem študiju na visokošolskih izobraževalnih institucijah v Republiki Sloveniji.

Razpis je odprt še do 30. 6. 2024.

Vse o razpisu najdete na spletni strani razpisa.

Sorodni razpisi

Vsi razpisi

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani