Zaposleni / Delodajalci / Novice / 31 Mar 2023

Podeljena so bila priznanja najboljšim zaposlovalcem leta 2022

V četrtek, 30. 3. 2023, so bila v sklopu projekta Zlata nit podeljena priznanja najboljšim zaposlovalcem za preteklo leto. Priznanja so prejela podjetja Adria Dom, Dewesoft in Biosistemika.

Komisija je prepoznala za zgled in navdih tri podjetja, vsako v svojo velikostni kategoriji – v skupini velikih podjetij Adria Dom, v skupini srednje velikih podjetij Dewesoft in v skupini malih podjetij Biosistemika.

Foto: Bojan Velikonja

Pretekla leta je pod okriljem projekta Zlata nit potekal tudi natečaj SPP – Z leti še vedno zavzeti. Natečaj je bil ena izmed aktivnosti projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI) s katerimi smo spodbujali podjetja, da pokažejo skrb tudi za svoje starejše delavce.

Nagrajeno podjetje Adria dom je sodelovalo tudi na skladovih razpisih na področju razvoja kadrov. Sredstva za usposabljanja in izobraževanje starejših zaposlenih so pridobili na Javnem razpisu za podporo podjetjem pri pripravi strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih in krepitvi njihovih kompetenc leta 2017. Adria dom je bila tudi v partnerstvu s podjetjem Kovinoplastika Lozar d.o.o. aktivna na pilotnem razpisu Pilotni projekti razvoja in uvedbe inovativnih rešitev za ohranjanje zavzetosti, produktivnosti in učinkovitosti starejših zaposlenih. Pilotni projekti so med drugim prispevali k razvoju in uvedbi starejšim zaposlenim prilagojenih delovnih okolij in delovnih mest v podjetjih ter k zniževanju odsotnosti zaradi bolniškega staleža.

Projekt ASI se je decembra 2022 zaključil, zato smo tokrat natečaj spremljali z velikim veseljem in si bomo v prihodnosti še naprej prizadevali k spodbujanju podjetij na poti k njihovi odličnosti.

Več informacij o najboljših zaposlovalcih najdete tukaj.

Čestitamo vsem dobitnikom priznanj!

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani