Zaposleni / Delodajalci / Posamezniki / Novice / 14 Feb 2020

Poslovni coaching za učinkovitejšo komunikacijo v timu in premagovanje stresa na delovnem mestu

V sklopu Kompetentne Slovenije je potekala delavnica o poslovnem coachingu, kjer so udeleženci pridobili znanja o boljši komunikaciji v timu ter premagovanju stresa na delovnem mestu. Spoznali so tudi različne tipe osebnosti in njihove psihološke preference v doživljanju sveta in odločanja. Na podlagi tega znanja bo zagotov lažja vsakodnevna komunikacija.

Poslovni Coaching je priložnost in strategija ter strokovna pomoč, ki omogoča pospešen osebni razvoj in izbiro boljših načinov ter poti za vsakdanje poslovno življenje, cilje in motivacijo. Zato smo v sklopu Kompetentne Slovenije k sodelovanju povabili Sašo Božič, ki je mednarodno priznana ICF executive coachinja in svetovalka za strateški marketing-

Udeleženci delavnice so predhodno prejeli v izpolnjevanje vprašalnik Myers-Briggs indikator tipov (MBTI). To je psihometrični vprašalnik, oblikovan za merjenje človeških psiholoških preferenc glede doživljanja sveta in odločanja. Te preference so utemeljene na podlagi tipoloških teorij, ki jih je zasnoval Carl Gustav Jung. Na podlagi prejetih ugotovitev, so udeleženci na delavnici pregledali razlike med osebnostnimi po MBTI ter spoznali, na kakšen način lahko prilagodijo njihov način komunikacije.

Cilj delavnice poslovni coaching je bilo ustvariti razmere v podjetjih in okolje, ki omogočajo, da se posameznikovi potenciali implementirajo v različna področja dela v podjetju. Pri čemer so se udeleženci opolnomočili pri sprejemanju odločitev, produktivnosti, motivaciji in medsebojni komunikaciji. Slednje in druge aplikacije, ki so rezultat coachinga, bodo lahko prenesli v dnevno prakso na način, da se bo pri zaposlenemu izboljšalo počutje, v podjetju pa klima in dvigu profitabilnosti.

Napovednik prihajajočih delavnic najdete tukaj.

Delavnice v okviru Kompetentne Slovenije sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani