Novice / 19 Sep 2018

Predstavili smo se na sejmu MOS

Od torka, 11. 9. 2018, do nedelje, 16. 9. 2018, je v Celju potekal 51. Sejem MOS - največja poslovno-sejemska prireditev, na kateri se je predstavil tudi Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije. Poudarek je bil na predstavitvi programa Po kreativni poti do znanja (PKP) in projektih dobrih praks. Devet visokošolskih zavodov je predstavilo svoje rezultate dela, produkte in storitve, ki so nastali v sklopu 1. odpiranja JR PKP 2017–2020.

Glavni predstavitveni poudarek je bil letos na programu sklada Po kreativni poti do znanja (PKP), ki povezuje izobraževalno sfero (v program vključene visokošolske zavode) s trgom dela (gospodarskim sektorjem) ter omogoča študentom pridobiti praktične izkušnje, gospodarstvu pa usposobljen kader.


Skozi šestdnevno sejemsko dogajanje so se na stojnici predstavili: v torek Fakulteta za management in pravo v Ljubljani s projektom Platforma pravnega poznavanja javnega naročanja in Fakulteta za logistiko UM s projektom Vrednotenje proizvodnega procesa iz vidika trajnostnega razvoja in uvajanje novih logističnih poslovnih modelov v invalidskem podjetju; v sredo Fakulteta za dizajn s projektoma Pohištvo za mala stanovanja in Čebelarstvo kot izziv za sodobno oblikovanje; v četrtek Fakulteta za ekonomijo in informatiko Univerze v Novem mestu s projektom Turistična platforma in Fakulteta za komercialne in poslovne vede iz Celja s projektom Investicijski načrt za otroško igrišče na podeželju; v petek Fakulteta za strojništvo s projektom Snovanje, konstruiranje in razvoj 3D tiskalnika s ciljnim nalaganjem in Fakulteta za energetiko UM s projektom Merjenje prevodnosti-koeficient toplote kombiniranih sistemov izolacije; v soboto Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo UL s projektom Določevanje stopnje toplotne modifikacije lesa; v nedeljo Pedagoška fakulteta s projektom Analiza in predlogi za izboljšanje prehrane študentov v restavraciji Slorest na Pedagoški fakulteti in Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani s projektom Vzpostavitev sistema za spremljanje dela relacijskih zakonskih in družinskih terapevtov v praksi.

Obiskovalci sejma so zares veliko zanimanje izkazali nad prikazanimi eksponati na stojnici – 3D tiskalnik, ekološke vrečke in škatlice za embalažo medenih izdelkov, modificirane lesene ploščice in drugo, nagovorili pa so jih tudi z zloženkami in testnimi produkcijami platform, ki so jih vključeni na projektih v času trajanja izdelali. Posredni način predstavitve programa PKP in drugih vsebin sklada je bil tako enostavnejši in za mimoidočega prijaznejši.

Predstavniki so obiskovalcem sejma predstavili sklad in njegove raznolike programe sofinanciranja - programe za razvoj potencialov svojih zaposlenih (Kompetenčni centri za razvoj kadrov), starejših zaposlenih (Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile), programe za mlade (štipendije, PKP, ŠIPK), financiranje neformalnih izobraževanj (NIUZ).Sklad je sooblikoval tudi sredin sejemski program, in sicer je direktorica sklada zainteresirane seznanila kako lahko podjetja pridobijo nepovratna sredstva za razvoj kadrov. V sklopu petkovega dogajanja pa je na sejmu v okviru programa Kompetenčni centri za razvoj kadrov (KOC 2.0) potekala praktično delavnico Moč zmagovalne miselnosti uspešnega vodje, v izvedbi Branka Žunca, mednarodnega trenerja in coacha ter direktorja Družbe za odličnost d.o.o.


Več utrinkov s sejma si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.


Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani