Študenti / Novice / 30 May 2024

Predstavitev skladovih priložnosti in spodbud za mlade raziskovalce

V četrtek, 29. 5. 2024, je sodelavka sklada na dogodku Nacionalnega inštituta za biologijo v okviru projekta 5xPRO predstavila priložnosti, ki so na skladu na voljo za doktorske študente in podoktorske raziskovalce.

Katja Cankar iz Oddelka za štipendije je približno 100 udeležencem hibridnega dogodka predstavila finančne spodbude, ki jih mladi pri načrtovanju kariere in raziskovalne poti lahko pridobijo na skladu. Predstavila je razpis Ad futura za študij v tujini in za doktorski študij na EUI, razpis za podoktorsko raziskovanje na EUI, program Fulbright in razpis za gostovanja in študijske obiske v okviru internacionalizacije. Za vse, ki ste dogodek zamudili, najdete informacije o posameznih razpisih na naši spletni strani.

Na dogodku so druge priložnosti za mlade raziskovalce predstavili tudi CMEPIUS s programi Euraxess in Erasmus+, MVZI, kjer se izvaja instrument Evropske unije Marie Sklodowska Curie Actions za spodbujanje znanstvene odličnosti, in ARIS, ki je predstavil svoje raziskovalne projekte mednarodnega sodelovanja in inovacij.

Na sliki je Katja Cankar, ki predstavlja spodbude

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani