Dijaki / Študenti / Novice / 12 Mar 2021

Predstavitev štipendij sklada požela veliko zanimanja

Sklad je v sredo, 10. marca 2021, izvedel spletno predstavitev štipendij za vse, ki jih zanimajo Zoisove štipendije, štipendije za deficitarne poklice in štipendije Ad futura za mednarodno mobilnost.

Udeleženci so tako iz prve roke dobili informacije o pogojih za pridobitev navedenih štipendij in lahko v živo vprašali, kar jih je zanimalo. Udeležence je uvodoma pozdravila direktorica sklada Irena Kuntarič Hribar in jim predstavila še druge možnosti, ki jih sklad mladim omogoča pri razvoju njihove karierne poti.

Zoisove štipendije, štipendije za deficitarne poklice in štipendije Ad futura za mednarodno mobilnost in aktualne razpise je predstavila vodja oddelka za štipendije Maja Gašparovič. Poleg nje pa sta na vprašanja odgovarjali še sodelavki z oddelka za štipendije Dijana Jevtić in Daša Pečar. Tudi tokrat so največ zanimanja požele Zoisove štipendije in štipendije Ad futura za mednarodno mobilnost. Največ vprašanj se je nanašalo na spremembe zaradi epidemije in pa na izpolnjevanje konkretnih pogojev za posamezno štipendijo. Najpogostejša vprašanja glede Zoisovih štipendij so na voljo tukaj, glede štipendij za deficitarne poklice tukaj in glede študija v tujini v okviru posameznega razpisa.

Prednost takega dogodka je, da so se predstavitve lahko udeležili od kjerkoli. Glede na uspešno izvedbo prve spretne predstavitve štipendij, bo spletni dogodek postal vsakoletna stalnica.

Kontakti

Dunajska 20, 1000 Ljubljana gp@sklad-kadri.si

Vsi kontakti
Na vrh strani